Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Tłoki

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Tłok są ok, chociaż flesz na zdjęciu utrudnia ocenę Kolega ma rację panewki zmień na pewno, pierścienie wedle uznania, chociaż też można - kosztowo niewielka różnica, a po co drugi raz to robić, jak na panewkach poleci Zwłaszcza, że te korbowodowe mają na środku już wytarty nieco stop ślizgowy.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

no tak, racja. flesz troszke namieszal.
    ale sa widoczne rysy a na jednym nawet bardzo z boku tlokow, bo od gory to wszystko elegancko w miare.
    no i sie zastanawiam bo w sumie moglbym panewki i pierscionki wymienic i by bylo w sumie dobrze, tylko szwagier mowil ze na wale korbowym widac tez troszke sladow zuzycia i wgl i proponowal mi ze jak to robic to by on osobiscie to zawiozl wal korbowy, blok i glowice do obrobki i regeneracji, mowil mi o tym zeby zalozyc to na tym z nowymi panewkami i pierscionkami ale czy to nie jebnie za przeproszeniem po pewnym czasie znow ?
    bo jesli jeszcze zdolalo by mi sie jakos zmiescic w kosztach do 2tys. znalesc jakies dobre tloki czy ztymi cos zrobic, i zrobic to wszystko porzadnie to jak myslicie robic to czy poprostu tak jak mowicie panewki i pierscionki ?
    no a do panewek nie trzeba walu dopasowywac ?
    i nie wiecie ile koszty takich zabaw z regeneracja i cylindrami i walem ?

bulan74
    Gość

Domyślnie

kolego ma ile chcesz tym jeszcze jezdzic?do konca swoich dni ? nie pchaj tyle kasy bo za te 2tys to ze trzy takie silniki kupisz, jak chcesz jeszcze dluzej pojezdzic to zmieniaj panewki, pierscienie i skladaj maszynke, a jak zamierzasz niedlugo zmienic auto to wal po silnik bez osprzetu ( sam słupek) i skladaj

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Najlepiej, niech Ci na żywca to oceni szlifierz z mikrometrem, bo może się okazać, że zrobisz polerowanie wału i nie będziesz musiał zakładać nadwymiarów na panewki. Fakt, że jak robisz remont silnika, to ślub z autem, ale z drugiej strony - używany może być równie rozwalony
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

wogole bylo nie rozbierac, panewek nie wymienaic itd zalac ceramizerem i dojdzie z 30 KM zrob porzadny remont. panewki i zobacz jak pompa oleju.
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie

zamiast robić porządny remont... weź ode mnie motorownie po kapitalce napewno wyjdzie taniej.

same nowe tłoki w moim to 1600zł
    1980r. E21 335csi reconstruction in progress ;]

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

Kolego heh interesuje mnie silnik 1.6 16V gdyz taki posiadam
    No a z tego co widze to Ty masz 2.0 i do tego dosc drogi wartosc mojego auta nawet przekracza silnik

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:01 ----------

amigas no ale pytanie brzmi ile kosztuje szlifierka cylindrow, wału, dopasowanie pod panewki i co z tłokami bo tez porysowane ?