Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Problem!!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtd 8v (120km)

Domyślnie

Cytat Napisał jarek88 Zobacz post
    Witam. Mam taki problem a mianowicie wybrałem się dzisiaj moja alfa 159 1,9jtdm 16v 120km na przejażdżkę i po przejechaniu 100km zgasiłem auto i poszedłem sie przejść, po powrocie ok (40min) chciałem odpalić i jechać dalej a tu lipa auto nie pali. Po włożeniu pilota było jeszcze ok a jak wcisnąłem start to gasło wszystko i nic...próbowałem parę razy odpalić i nic po ok 4-5 razach zaczęło wszystko "świrować" np.po wciśnięciu start cała deska rozdzielcza zaczęła szybko mrugać i wyświetlać sie komunikaty dotyczące ABS,poduszki powietrznej,płynu chłodniczego i wszystkiego innego....odpiąłem akumulator i czekałem po podpięciu było to samo... zadzwoniłem po znajomego i auto odpaliło po podpięciu kabli. ale teraz jest problem w tym ze ciagle sie swieci kontrolka od awarii system wtrysku,przejechałem ok 100km i nadal sie swieci ale auto nie traci na mocy,chodzi w porzadku.Co moze byc przyczyna tego ze auto nie chciało zapalic,akumulator ma 5 miesięcy.
    Witam.
    sprawdż mase na silniku no i oczywiście akumulator (tylko pod obciążeniem) ładowanie bo może nie ma ładowania a kontrolka tego nie sygnalizuje co do błędów to powinno wrócić do normy po kilku uruchomieniach jeśli nie to kasowanie testerem lub odpięcie aku na ok 10 min

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Sprawdz wtyczki na wtryskach.Potrafia sie poluzowac.Popraw te piny ktore sa wenatrz.Wystarczy ze na ktorejs wtyczce nastapilo przerwanie przeplywu pradu i moga sie wlasnie zaczac podobne cuda...choinka na desce,plus tryb awaryjny

jarek88
    Gość

Domyślnie

wielkie dzieki za odpowiedz i zabieram sie za sprawdzanie wszystkiego jak bedzie coś nie tak to i bedza problemy to sie odezwie

---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 09:02 ----------

Witam sprawdzałem wszystko dzisiaj w autku wtyczki na wtryskach, mase na silniku i jest ok... pojechałem kupiłem nowy akumulator i go podpiąłem auto pali ok tylko świeciła nadal mi sie kontrolka AWARIA SYSTEMU WTRYSKU. pojechałe do "znawcy" i mi skasował błąd. tylko teraz jest taki problem bo ładowanie mam 12,16 jeżeli w aucie wszystko jest wyłączone a jak włącze (światła,klima,radio) to jest 11,48,po dodaniu gazu jest 12,80... Koles mówił ze alternator jest rozwalony i nalezy o jak najszybciej wymienić. Powiedział ze musze kupic nowy...wielkie dzieki wszystkim za pomoc ) pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

I ma racje. 11V to za malo.

jarek88
    Gość

Domyślnie

Ale musze kupić nowy alternator czy może być coś uszkodzone albo szczotki do wymiany?

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Moze byc tez regulator napięcia ale nie wiem czy nie jest on zintegrowany z alternatorem.
    Co do wymiany to pewnie gdzies masz w okolicy firmę co je naprawia - trzeba poszukac ale czasami moze sie to po prostu nie opłacać.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał jarek88 Zobacz post
    wielkie dzieki za odpowiedz i zabieram sie za sprawdzanie wszystkiego jak bedzie coś nie tak to i bedza problemy to sie odezwie

---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 09:02 ----------

Witam sprawdzałem wszystko dzisiaj w autku wtyczki na wtryskach, mase na silniku i jest ok... pojechałem kupiłem nowy akumulator i go podpiąłem auto pali ok tylko świeciła nadal mi sie kontrolka AWARIA SYSTEMU WTRYSKU. pojechałe do "znawcy" i mi skasował błąd. tylko teraz jest taki problem bo ładowanie mam 12,16 jeżeli w aucie wszystko jest wyłączone a jak włącze (światła,klima,radio) to jest 11,48,po dodaniu gazu jest 12,80... Koles mówił ze alternator jest rozwalony i nalezy o jak najszybciej wymienić. Powiedział ze musze kupic nowy...wielkie dzieki wszystkim za pomoc ) pozdrawiam
    Powinno być około 14,5V przy zapalonym silniku, po włączeniu odbiorników prądu(radio, światła itp.) około 13,5V.