Ostatnio edytowane przez danus77 ; 07-03-2012 o 14:08
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
U mnie też obydwa lusterka się nie składają. Ale gdy rozbierałem boczek żeby naprawić prowadnicę szyb i centralny zamek, to zacząłem się bawić jednocześnie przyciskiem składania lusterek i samym lusterkiem iii ... lusterko ruszyłoZamknęło się, otworzyć się już samo nie chcialo. Musiałem mu pomóc ręką. Drugie niestety nie zareagowało na nic. Stwierdzam że silniczek w środku zardzewiał jak i silniczek od siłownika szyb w prawych drzwiach .....
danus77 dzieki za info
Mi się prawe nie składało bo na jakiejś myjni koleś złożył na siłę i połamał zębatkę w lusterku. Wtedy objawy są takie że słychać przy próbie składania jak pracuje silniczek lusterka, ale nic się nie dzieje. Wymieniłem silniczek na pobrany od lusterka kupionego na allegro i już działa.
Ja mam tak samo jak kolega pisze. Tez mi sie prawe nie skalda i słychac jak chodzi ale nie moze sie zlozyc. Wiec co trzeba kupic i wymienic ? Napisz prywtna jak cos![]()
Jest taki silniczek odpowiedzialny za składanie, niestety nie mam teraz foty, będę w przyszłym tygodniu w domu to go poszukam jak nie wyrzuciłem. Nie występuje on jako osobna część, więc jedyna opcja to kupno używanego lusterka i pozyskanie silnika.
Przekładka dość prosta, trzeba wymontować lusterko z auta (parę śrubek od strony kabiny, chyba 3). Później rozbieramy lusterko (opis np w eLearn, dla mnie najbardziej stresujące jest zdjęcie szkła lusterka, trzeba podważyć i ciągnąć aż wyskoczy z zaczepów, a dalej to są ze 2 śruby od spodu i jedna jakoś po zewnętrznej), trzeba dobrać się do tego silniczka w części obudowy od strony auta. Później to samo z lusterkiem "dawcą", przekładka i już.
Ostatnio edytowane przez yoozef ; 09-03-2012 o 12:35