U mnie słychać cos jakby pukanie plastiku na zimnym silniku. Na ciepłym juz nie. Nie jest to słona silnika, coś jakby pod spodem silnika.
U mnie słychać cos jakby pukanie plastiku na zimnym silniku. Na ciepłym juz nie. Nie jest to słona silnika, coś jakby pod spodem silnika.
napinacz bym wykluczył bo miałem zmieniany rozrząd i przed zmianą też był ten odgłos miałem nadzieje że po wymianie to ucichnie ale niestety słychać dalej
kolego koksiak a gdzie się znajduje ten elektrozawór od sterowania turbo i ten zawór sterujący klapami w kolektorze bo niestety u mnie nie ma mechaników tylko są psełdo mechanicy co twierdzą jak to kolega seweryn napisał ze ten typ tak ma albo kasują za byle co
jeżeli ktoś zna mechanika z wlkp okolice leszna grodziska wlkp poznania to proszę o namiar
kolego husar a co u ty tez masz taki problem ?
Ostatniego wieczoru wydawalo mi sie ze tak, ale juz od kilku dni nasluchuje i cisza. Poza tym ciezko to odroznic od zwyklego klekotu ;-)
Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
U mnie dziwny odgłos dawały dwie małe klapki w osłonie filtra powietrza pod spodem, na wolnych obrotach latały sobie góra i dół i dawały taki dziwny efekt, nie wiem czy identyczny co w linku ale cos tam pukało
majron ja też coś takiego mam, a na zestawie wskażników 64 tys.km. Ten dzwiek pochodzi od połaczenia mech. wałków rozrządu-już nie pamietam czy to łancych czy koła zebate. I jescze-to połączenie nigdy nie nawaliło tak by wałek ssący przestał sie obracać.