Ale właśnie ten od nich jest z Eurotaxu niby
441 zł za ile elementów ?
Wrzuć jak możesz wycene to zobaczymy gdzie sobie tak polecieli ( wymaż dane itd zostaw same czesci)
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo za takie jak moje uszkodzenia dostałem na prawdę dobre odszkodowanko i nie będe mówił że nie
Ale jeśli masz faktycznie tyle do wymiany to ja nie wiem gdzie oni to liczyli.
Jeżeli masz zderzak + blotnik to do tego plastikowe nadkole ( oczywiście obydwie części) do tego pisz od razu o śrubki i wszystkie inne elementy - u mnie za same takie duperelki ponad stówka wyszła.
Zderzak zamiennik nie zawiera listew ani kratek, atrap, wszystko to powinno być uwzględnione - wypełnienie zderzaka ( odboje) Również.
Poszedł błotnik i zderzak - nic sie nie stalo z lampą ? Nawet najmniejsza rysa kwalifikuje do wymiany lampe.
Zderzak nie zawiera kierunków - jeżeli jest połamana obudowa/zaczep/cos jeszcze również powinno być wymienione na nową.
u mnie ponadto poszła tylna lampa do wymiany, ale jako cały element a nie tylko częśc z klapy.
Wszystko to trzeba napisać. Ja odwołania nie pisałem, dogadałem się z rzeczoznawcą że doszacuje do szkody moje spostrzeżenia na podstawie zdjęć z oględzin
W kosztorysie powinieneś mieć wyszczególnione skąd oni wzieli te ceny.
kolejna sprawa - 68% skąd się wzieło ? z uwagi na wcześniejsze naprawy ? Czy ze względu na wiek auta ?
Ostatnio edytowane przez mattom ; 08-03-2012 o 23:13
147 powodów do zadowolenia
mi wyszło z eurotaxu ze plus minus twoja warta jest ok 13tyś ale to sie tak dokońca nie liczy bo to oni amortyzacje jakos przeliczają ja np do akcyzy bazowo wyliczy mi moją ł ze jest 20600 a w ubezpieczalni 16500 a w innej 14500 niezle co nie tak własnie walą w bambusa ludzi
mi kiedyś wycenili nadkole od toyoty avensis 2005r na 25zł a używane na giełdzie kosztowało 150zł oddałem fure do aso i odebrałem gotowe auto różnica naprawy miedzy ubezpieczalnia a aso była dość znaczna
w stawkach popierd.... zobacz ja blacharz ma miec takie same stawki od kiedy z automatu robił baran nawet niespojzał pewnie
Śmiech na sali,
Poszycie zderzaka - OK,
Ale nie masz zaznaczonych listew, grilla atrap,
Czyli to masz przełożyć sobie ze starego zderzaka, u mnie sprawo postawiłem jasno - pokazałem gościowi na parkingu na oględzinach jak sie wyjmuje listwy i jak poleciały zęby od zatrzasków.
Efekt - mam wszystkie listwy do wymiany,
Wszystkie najmniejsze pierdutki powinny być wyszczególnione.
lakierowanie - za 3 elementy 441 zł ... no to chyba sprayem z Auchana ...
U mnie w kosztorysie jest załącznik że w przypadku przedstawienia udokumentowanego lakierowania dostane różnice w cenie pomiędzy 165 zł zawartych w kosztorysie a realnej cenie lakierowania.
Wartość z Taxu nie ma znaczenia gdy nie ma szkody całkowitej - taką opinie dostałem od rzeczoznawcy, który pokazałmi że zmiana z progression, którą miałem wpisaną w kosztorysie na faktyczna distinctive - nei ma znaczenia.
Bardziej zastanawia mnie to urealnienie kosztów części- nie do konca to rozumie.
147 powodów do zadowolenia
Ale masz problem, wstaw auto do warsztatu oni ubezpieczycielowi wystawią odpowiednia wycene i bez łaski zapłacić będą musieli bez szarpania i odwoływania się
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Tylko, że ja nie chce wstawiać tego auta na bezgotówkę, bo jakby wyliczyli to normalnie, to sprzedałbym to auto, dołożył kasę z odszkodowania, trochę z oszczędności i kupił polifta.. nie mam obowiązku godzić się na bezgotówkę.. ale mam prawo do normalnej wyceny.. bo to nie jest wycena, to jest kpina :/