WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
No to żeście pomogli, dzięki za krytykę ale wiecie ja nie jestem takim Znawcą jak wy i dlatego umieściłem linki do tych samochodów z prośbą o ocenę.
To może ktoś coś wie na temat sprzedawanej czarnej belli z Ramkami klubowymi !!! http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C23395489.html znacie to auto czy tylko ramki klubowe ktoś odziedziczył po kimś ?
Tomek_KRK może Ty w najbliższym czasie będziesz miał jakiegoś Sportwagona , dużo osób poleca Twoje autka , a do Krakowa mam ze 160km także loozik![]()
Ostatnio edytowane przez emisieq81 ; 19-03-2012 o 15:29
To może ktoś coś wie na temat sprzedawanej czarnej belli z Ramkami klubowymi !!! http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C23395489.html znacie to auto czy tylko ramki klubowe ktoś odziedziczył po kimś ?
Ja mogę Ci coś powiedzeć na temat tej alfy bo jestem jej właścicielem
Jak masz pytania to dzwoń.
Samochód z pierwszego ogłoszenia na pewno nie ma takiego przebiegu.
Natomiast co do cen, to nie przesadzajcie i nie podkręcajcie ich tak bardzo! W zeszłym tygodniu byłem we Włoszech i na własne oczy widziałem samochody, w tym większość 159 w naprawdę super cenach! Wersje Distinctive w skórze można spokojnie kupić już za ok 6tys euro!!! W kwocie od 6 tys do 9tys jest naprawdę bardzo, bardzo dużo samochodów roczniki od 2006-2008! Więc kolego nie sugeruj się tymi postami bo nie ma reguły! Każdy bardzo sobie ceni (również, albo przede wszystkim materialnie) pojazd którym jeździ! Oczywiście nie sugeruje że wszystkie 159 w tych cenach są warte uwagi, ale na pewno nie możemy bagatelizować i globalnie twierdzić że za tą kasę nic dobrego w tej wersji nie kupisz, bo to bzdura!!! Szukaj, szukaj, sprawdzaj a Alfa zostanie Ci dana![]()
6000 euro to jest cena dla modeli z 2006 roku w takiej wersji jak piszesz, bo we Włoszech raczej nie kupisz za te pieniadze rocznika 2008. To masz okolice 29 tysięcy złotych po całej procedurze importowej (transport, opłaty, itp.). I nie spodziewałbym się szału przy takim aucie - masz duże szanse na trafienie czegoś, co było malowane w całości po gradzie, albo po typowych włoskich obcierkach. Przy czym jakość malowania najczęściej postawia bardzo wiele do zyczenia. A kwota 9000 euro daje Ci po imporcie ok. 42000 PLN - i też nie widzę problemów w nabyciu auta w zbliżonej kwocie, które już się znajduje u nas w kraju. A to oznacza możliwość bardzo dokładnego sprawdzenia go, bez ryzykowania gigantycznych kosztów na wyjazd do Włoch w celu obejrzenia auta.
Co do wyjazdu do Włoch, koszta nie są gigantyczne, wręcz małe: do Wenecji prawie 1 tys km autostrady. Czas: ok 11 godz przy średniej prędkości 140km. KOSZTA: (jechałem focusem z 2008 roku) 650 zł!!! W kwocie 6 tys euro można kupić 159 z 2008 roku bez najmniejszych problemów, co do stanu samochodu naprawdę jest w czym przebierać! Jeżeli ktoś nie wierzy, proponuje przejechać się i zobaczyć na własne oczy. Nie pisze tego po to, żeby komuś czy czyjemuś samochodowi uwłaczać "godności' tylko takie są fakty, i czasami naprawdę nie warto przepłacać! Za auto nie należy płacić dużo, tylko kupować je mądrze, czasami pragmatycznie. Pozdrawiam![]()