Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Alfa 159 z ogłoszenia - proszę o info

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Już nawet poprawiłem swój post - na min 15 000 pln po tym jak zorientowałem się że to Distinctive w skórze
    Distinctive w skórze z 2007 roku (przed liftem) za 34... Za 2008 rocznik Distinctive z ksenonami trzeba dać ok. 45 tysięcy - no to wcześniej pisałeś dobrze - 10 dokładki.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie

No to żeście pomogli, dzięki za krytykę ale wiecie ja nie jestem takim Znawcą jak wy i dlatego umieściłem linki do tych samochodów z prośbą o ocenę.
    To może ktoś coś wie na temat sprzedawanej czarnej belli z Ramkami klubowymi !!! http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C23395489.html znacie to auto czy tylko ramki klubowe ktoś odziedziczył po kimś ?

Tomek_KRK może Ty w najbliższym czasie będziesz miał jakiegoś Sportwagona , dużo osób poleca Twoje autka , a do Krakowa mam ze 160km także loozik
    Ostatnio edytowane przez emisieq81 ; 19-03-2012 o 15:29

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał emisieq81 Zobacz post
    Znalazłem takie dwa "cudeńka" ; największy mankament to jakieś 600km do Szczecina mam więc nie chciałbym jechać na daremno. Do Bierunia jakieś 80km więc można by się skusić Jednakże koledzy mogliby się wypowiedzieć co nieco na temat obydwu ofert.

1. Szczecin http://moto.allegro.pl/alfa-159-1-9j...213527774.html

2. Bieruń http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C23376751.html (na pewno nie 2008 rok to już ustaliłem, opony zimowe skończone,skóra słaba już i wytarcie koło podłokietnika ) ale jak z resztą ??

Dodam że najbardziej poszukuję czarnej Belli , aczkolwiek jak wiadomo gdy się trafi piękna i nierozklekotana nawet i bordowa to jestem chętny a żonę się przekona ;D

pozdrawiam, jednocześnie odliczam godziny do F1 w Melbourne Forza Italia
    dolaczam sie z pytaniem o ta belle ze szczecina cena 37tys widac ze jest calkiem zadbana moze ktos sie wypowie na jej temt

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    DGL
    Auto
    była 159 SW 1,9 JTD,jest inne, będzie Brera...

Domyślnie

To może ktoś coś wie na temat sprzedawanej czarnej belli z Ramkami klubowymi !!! http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C23395489.html znacie to auto czy tylko ramki klubowe ktoś odziedziczył po kimś ?

Ja mogę Ci coś powiedzeć na temat tej alfy bo jestem jej właścicielem
    Jak masz pytania to dzwoń.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał emisieq81 Zobacz post
    No to żeście pomogli, dzięki za krytykę ale wiecie ja nie jestem takim Znawcą jak wy i dlatego umieściłem linki do tych samochodów z prośbą o ocenę.

Tomek_KRK może Ty w najbliższym czasie będziesz miał jakiegoś Sportwagona , dużo osób poleca Twoje autka , a do Krakowa mam ze 160km także loozik
    Tak. 2008 i 2009 rocznik, 120-konne, w fajnych cenach (poniżej 40 tysięcy). Jedna już dotarła, druga czeka na odbiór.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Tak. 2008 i 2009 rocznik, 120-konne, w fajnych cenach (poniżej 40 tysięcy). Jedna już dotarła, druga czeka na odbiór.
    a kiedy bedzie cos wiecej wiadomo o tych autkach tez byl bym zainteresowany oferta?

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał kfiatek1985 Zobacz post
    a kiedy bedzie cos wiecej wiadomo o tych autkach tez byl bym zainteresowany oferta?
    Na PW Ci napisałem.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Samochód z pierwszego ogłoszenia na pewno nie ma takiego przebiegu.
    Natomiast co do cen, to nie przesadzajcie i nie podkręcajcie ich tak bardzo! W zeszłym tygodniu byłem we Włoszech i na własne oczy widziałem samochody, w tym większość 159 w naprawdę super cenach! Wersje Distinctive w skórze można spokojnie kupić już za ok 6tys euro!!! W kwocie od 6 tys do 9tys jest naprawdę bardzo, bardzo dużo samochodów roczniki od 2006-2008! Więc kolego nie sugeruj się tymi postami bo nie ma reguły! Każdy bardzo sobie ceni (również, albo przede wszystkim materialnie) pojazd którym jeździ! Oczywiście nie sugeruje że wszystkie 159 w tych cenach są warte uwagi, ale na pewno nie możemy bagatelizować i globalnie twierdzić że za tą kasę nic dobrego w tej wersji nie kupisz, bo to bzdura!!! Szukaj, szukaj, sprawdzaj a Alfa zostanie Ci dana

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał boss_do Zobacz post
    Samochód z pierwszego ogłoszenia na pewno nie ma takiego przebiegu.
    Natomiast co do cen, to nie przesadzajcie i nie podkręcajcie ich tak bardzo! W zeszłym tygodniu byłem we Włoszech i na własne oczy widziałem samochody, w tym większość 159 w naprawdę super cenach! Wersje Distinctive w skórze można spokojnie kupić już za ok 6tys euro!!! W kwocie od 6 tys do 9tys jest naprawdę bardzo, bardzo dużo samochodów roczniki od 2006-2008! Więc kolego nie sugeruj się tymi postami bo nie ma reguły! Każdy bardzo sobie ceni (również, albo przede wszystkim materialnie) pojazd którym jeździ! Oczywiście nie sugeruje że wszystkie 159 w tych cenach są warte uwagi, ale na pewno nie możemy bagatelizować i globalnie twierdzić że za tą kasę nic dobrego w tej wersji nie kupisz, bo to bzdura!!! Szukaj, szukaj, sprawdzaj a Alfa zostanie Ci dana
    6000 euro to jest cena dla modeli z 2006 roku w takiej wersji jak piszesz, bo we Włoszech raczej nie kupisz za te pieniadze rocznika 2008. To masz okolice 29 tysięcy złotych po całej procedurze importowej (transport, opłaty, itp.). I nie spodziewałbym się szału przy takim aucie - masz duże szanse na trafienie czegoś, co było malowane w całości po gradzie, albo po typowych włoskich obcierkach. Przy czym jakość malowania najczęściej postawia bardzo wiele do zyczenia. A kwota 9000 euro daje Ci po imporcie ok. 42000 PLN - i też nie widzę problemów w nabyciu auta w zbliżonej kwocie, które już się znajduje u nas w kraju. A to oznacza możliwość bardzo dokładnego sprawdzenia go, bez ryzykowania gigantycznych kosztów na wyjazd do Włoch w celu obejrzenia auta.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Co do wyjazdu do Włoch, koszta nie są gigantyczne, wręcz małe: do Wenecji prawie 1 tys km autostrady. Czas: ok 11 godz przy średniej prędkości 140km. KOSZTA: (jechałem focusem z 2008 roku) 650 zł!!! W kwocie 6 tys euro można kupić 159 z 2008 roku bez najmniejszych problemów, co do stanu samochodu naprawdę jest w czym przebierać! Jeżeli ktoś nie wierzy, proponuje przejechać się i zobaczyć na własne oczy. Nie pisze tego po to, żeby komuś czy czyjemuś samochodowi uwłaczać "godności' tylko takie są fakty, i czasami naprawdę nie warto przepłacać! Za auto nie należy płacić dużo, tylko kupować je mądrze, czasami pragmatycznie. Pozdrawiam