Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: [156] Uwagi dotyczące zakupu

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Ja nie pisze o diagnostyce gazu... Ja pisze o stanie silnika... Najlepiej sprawdzic to robiac mu chyba testy... Nie mam zamiearu nikogo przekonywac - to moje subiektywne oceny ktorych trzymalem sie przy zakupie... Podstawą jest znalezienie dobrego egzemplarza i to bez znaczenia czy ma gaz czy nie... Bo skreslanie auta z juz zamonotwanym gazem zeby sobie zrobic dodatkowy wydatek jest dla mnie pozbawione sensu...

Oczywiscie nie kazdy piec nadaje sie pod gaz - kolega tez nie napisal ile ma w portfelu i o jakich rocznikach/przebiegach rozmawiamy... Wiec nie uogolniajmy ze do czegos sie nadaje a do czegos nie... (moze troche uogolnilem ja :uszy: )

Ja tam sie nie wkurzam - pisze subiektywnie o tym co sam przeszedlem z zakupem auta... Gdybym byl napalony na ladnie wygladajacy egzemplarz to jezdzilbym innym autem tylko nie dosc ze bylbym jeszcze w plecy za instalacje gazowa to jeszcze sporo poszloby na remont pieca... dlatego pisze jeszcze raz - SWOJ MECHANIK I ASO i tu nie chodzi o Belle tylko o kazdy samochod ktory kupuje - dla mnie wydatek nawet 1 tys na zabawe z szukaniem i diagnostyka jest lepszy niz potem wydatki na poprawianie auta - bo tak naprawde nawet za ten 1 tys malo w takiej klasie auta da sie zrobic...

nfear
    Gość

Domyślnie

Widzę że rozwinęła się ciekawa dyskusja, jeżeli będę zakładał instalację to tylko w sprawdzonym zakładzie i tylko sekwencje jeśli będę kupował samochód z sekwencją to tylko sprawdzoną i dobrze utrzymaną. Co do kwoty którą chce wydać to od 10 000,00 do 15 000,00 zł tak wiem mogę kupić droższe i lepsze egzemplarze, ale tyle jestem w stanie wyłożyć. Znalazłem dość ciekawe ogłoszenie i chciałbym spytać co sądzicie o tym egzemplarzu. Zaznaczam brak klimatyzacji. Przejechane podobno około 120 tys w co nie wierze.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5403222

tomkap
    Gość

Domyślnie

Takich ogłoszen jest dzisiątki wiec nic powiedzieć się nie da. Cena zwyczajna stan normalny...Poprostu kolejna odpicowana alfa do sprzedania. Z tyłu brakuje napisu pojemność ts. Ktos oberwał albo była tam bita. Osobiście bez klimatyzacji nie brałbym pod uwagę.

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Przebieg napisany 18 tys, ja myslalem ze brakuje zera a Ty mowisz ze 120 tys... Skad to wiadomo... Ni ma klimy jak kolega powyzej zauwazyl... Lampy z przodu tak czyste ze chyba nie rocznik 98... Sa lepsze oferty na otomoto, allegro itp... Osobiscie zaptaszkowalbym tylko te z polskiego salonu z kompletem papierow...
    AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD