a nie lepiej diesla i zchipować? Szkoda silnika...
a nie lepiej diesla i zchipować? Szkoda silnika...
To ja już wole gazo-benzyneNapisał Starscream
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Nie chce nikogo obrazac ale....
po pierwsze to nie jest temat o przewadze benzyny nad gazem i odwrotnie a po drugie co ma do adrenalinki instalacja gazowa ?!? otoz nic bo osiagi sa porownywalne a adrenaline daje nawet 2.0 TS a niektorym pewnie i 1.6TS wiec takie pisanie jest conajmniej bez sensu...
Zaczynaja mnie juz irytowac głupie komentarze dotyczace instalacji gazowych... co to znaczy szkoda silnika? mnie osobiscie szkoda tych co tak pisza
Za wszystkie posty w temacie serdecznie dziekuje![]()
Zamknijcie prosze ten temat bo wyzwala adrenalinke u coniektórych, większą niz zagazowanie 2,5 V6![]()
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
oj jak chce niech gazuje, ja zgazowałem swojego 2.0ts i aż takiej straty mocy nie ma
i popieram przedmówcę że wolę gazo-benzynę niż diesla, tymbardziej że ceny ropki szaleją![]()
Tez popieram bmw, kto nie jezdzil fura z instalacja gazowa sekwencyjna niech zaluje. A co szkoda silnika? Wspołczesne silniki przewiduja tez zasilanie gazem jako paliwem alternatywnym. Poza tym czy silnik jest wieczny? Czy na gazie czy na benzynie i tak kiedys dokona zywota. I to sa bzdury ze gaz dobija silnik, wystarczy wlasciwe uzytkowanie i jest jak ksiazka pisze.
W najgorszej sytuacji zaoszczedzona kasa moze byc przeznaczona na drugi silnik, choc watpie by tak bylo.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
alfamaniak156 jak nie masz nic konkretnego w temacie do napisania to nie zasmiecaj postu
dziekuje
Z całym szacunkiem zejdź ze mnie...Nie przypominam sobie żebys awansował na admina tej strony...więc...Napisał bmw535i89
Gazu sie nawdychałeś ?![]()
Pozdrawiam bardzo serdecznie...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
[quote="Wujek" kto nie jezdzil fura z instalacja gazowa sekwencyjna niech zaluje.
A co szkoda silnika? Wspołczesne silniki przewiduja tez zasilanie gazem jako paliwem alternatywnym.
W najgorszej sytuacji zaoszczedzona kasa moze byc przeznaczona na drugi silnik, choc watpie by tak bylo.[/quote]
jeździłem autem na sekwencji Princa i nikt mnie nie przekona, że nie ma różnicy w osiągach, albo, że auto dobrze na tym jeździ. Współczesne silniki może tak są projektowane, ale nie silnik, który zaprojektowano 10-15 lat temu i całe życie chodził na benzynie i nagle dostaje gazu, to raczej nie za dobrze mu będzie. A co do zaoszczędzonej kasy, to ja wole więcej płacić za jazdę a nie wymieniać silnika 8)Napisał Wujek
A teraz proszę-każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, po to jest to forum. Oczywiście jeśli bmw535i89 chce gaz u siebie to i tak założy,bez wpływu na to, co mu ludzie tu napiszą. Jak chcesz, to kup 2.5 V6, bo to żwawa jednostka, tylko proszę byś nie miał pretensji jak będziesz miał problemy z nim po zagazowaniu i nie mów, że Alfy są awaryjne 8) Powodzenia w szukaniu.