O zdjęcie trudno z mojej strony ,ale jest ona o średnicy 1,5 do2,0 cm i taka gumowa pokryta materiałem widać ją poniżej rur z klimy z przodu na dole z lewej strony.
O zdjęcie trudno z mojej strony ,ale jest ona o średnicy 1,5 do2,0 cm i taka gumowa pokryta materiałem widać ją poniżej rur z klimy z przodu na dole z lewej strony.
Chodzi Ci pewnie o przewody olejowe chłodnica oleju-termostat oleju to nie to.
gdzie on sie znajduje ?
to jest część chłodnicy, z prawej i lewej strony, między nimi znajduje się właściwy wymiennik ciepła (użebrowane rurki), z kolektorów wychodzą króćce na przewody doprowadzające płyn
Dzięki wszystkim za rady i pomysły ,ale jak już wspomniałem chyba chłodnica na dole jest cała "spocona" może to jest przyczyną "znikania" parowania płynu chłodzącego G12 taki mam i dlatego brak oznak "wycieku"na ziemi.POZDRAWIAM wszystkich Alfocholików.To fakt zanika pozdrawianie u nas w Zabrzu alfistów,A takie fajne to jest.
sprawdze dokladnie te kroćce ,bo faktycznie skraplalo sie przy wezu na dole z lewej strony (stojac przodem do auta) ale wymienilem waz i na wezu sucho ,mozliwe ze glebiej wlasnie na króćcu cieknie jeszcze...dodam ze chlodnica nowa w zeszlym roku wymienialem...
Ostatnio edytowane przez peenbe ; 29-03-2012 o 11:26