Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: hmm awaria? kilka pytan co do mojej belli

kamil1991
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał paczek.gsm Zobacz post
    Jeżeli dmucha z bagnetu to możesz mieć zatkaną odmę. Albo silnik ma już przedmuchy.A gdzie regenerowałeś turbo ? W Ełku ? A co do przebiegu to 12 letni diesel na pewno ma więcej nalatane niż 200 tys.Chcesz wpadnij zobaczymy co odometr pokaże.

P.S. Jaki kolor alfy ? Jakiś nowy nabytek ?
    turbine regenerowalem w mielcu (wysylalem tam poczta) bylem sceptycznie nastawiony do tego pomyslu, po nie udanych probach szukania turbin w okolicy, wkoncu dalem sie przekonac dla szwagra (tez tam robil swoja turbine). Co do przebiegu, kupilem alfinke od starszego pana, ktory jak sam stwierdzil "jezdzilem na zakupy i spowrotem"

Alfa koloru niebieskiego ze srebrnymi skorami, pieknie wyglada

Mam jeszcze takie pytanie Panowie, ostatnio jezdzilem po kocich lbach i nie moge domknac szyby(tylnia szyba boczna na korbke), chyba spadla z prowadnic ew, cos w tym stylu, chce zdjac te obicie\tapicerke ale za cholere nie wiem jak. nie widze zadnych srobek, ani zatrzaskow, boje sie cos zepsuc i prosze o rade.

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Cytat Napisał kamil1991 Zobacz post
    turbine regenerowalem w mielcu (wysylalem tam poczta) bylem sceptycznie nastawiony do tego pomyslu, po nie udanych probach szukania turbin w okolicy, wkoncu dalem sie przekonac dla szwagra (tez tam robil swoja turbine). Co do przebiegu, kupilem alfinke od starszego pana, ktory jak sam stwierdzil "jezdzilem na zakupy i spowrotem"

Alfa koloru niebieskiego ze srebrnymi skorami, pieknie wyglada

Mam jeszcze takie pytanie Panowie, ostatnio jezdzilem po kocich lbach i nie moge domknac szyby(tylnia szyba boczna na korbke), chyba spadla z prowadnic ew, cos w tym stylu, chce zdjac te obicie\tapicerke ale za cholere nie wiem jak. nie widze zadnych srobek, ani zatrzaskow, boje sie cos zepsuc i prosze o rade.
    Trzeba odkręcić osłonę klamki, głośnik , uchwyt a reszta jest na zatrzaskach.
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

kamil1991
    Gość

Domyślnie

za raczka klamki jest jakas zaslepka, tam tez kryje sie srobka?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paczek.gsm
    Mieszka w
    Suwalki
    Auto
    156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Tak tam tez jest śrubka tu masz pokazane co i jak http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...zie_156_a.html

kamil1991
    Gość

Domyślnie

Problem z szyba zalatwiony, czas na wycieraczki, mam tylko 2 biegi wycieraczek..

paczek.gsm myslisz ze dojade do suwalk(35km) bez problemow zeby sprawdzic u Ciebie co nie gra z moja alfinka?

edit. dodatkowy objaw sie pojawil, dziwne cykanie +- 1 raz na sekunde jak dodam nieco gazu przyspiesza, az zostaje zagluszone silnikiem. nie jest to dzwiek typowo metaliczny
    Ostatnio edytowane przez kamil1991 ; 01-04-2012 o 14:22