Zadzwon do MGMotorsport cena ok 2tys zł za wydech robiony pod klienta
Chinczyk+rurki to ok 800zł i spawanie wiec do 1500 też dużo brakuje![]()
Chinol czy nissens to praktycznie to samo bo nic innego tam nie wymyślisz byle by był szczelny
Mnie kompletny fmic kosztował właśnie koło 800zł plus własny montaż
Wydech? 3K zł? Chyba Ci się tematy pomyliły bo do tego co chce zrobić majster wystarczy lekkie rozluźnienie, a nie robienie kompletnego wydechu jak pod 300KM. Wywala katy + środkowy i zostawia tylko końcowy. Dźwięk nie ulega jakieś kolosalnej zmianie, a koszt jest zerowy powiem więcej wyjdziemy na plus sprzedając katalizatory.
Program na ECO myślę że max 1200zł
No widzisz - można i taniej. Ja podałem ceny urealnione, żeby nie było później niespodzianek.
Myślę, że majster jest w stanie oszacować sobie widełki i nie ma sensu droczenia się.
Są filtry paliwa do JTD za 40zł, są za 350zł.
Są filtry powietrza za 20zł, są za 250zł.
Tak samo z intercoolerami, silikonami, wydechami...
Tak czy inaczej - majstra odbierałem zawsze jako forumowego sceptyka, więc tak jak w pierwszym poście sugeruję mu zrobienie tylko programu. Jak to mówią "pierwsze koty za płoty".
Dokładnie sam program zrob. Ja mialem zrobiony dosc mocny soft u marcina(cinsoft) - 156km i 342nm. Auto naprawde fajnie jezdzilo. Teraz bede myslal zeby zrobic cos z moim obecnym autem 1.9 16v, a widze ze koledzy maja tutaj fajne moce porobione z tego silnika.
Do Cinka masz pewnie z 60km(wielu kolegów z forum Ci tego zazdrości), koszt remapu pewnie dogadasz z Cinkiem na obopólnie dobrych warunkach- tylko dzwonić i umawiać termin, bo przy twoich wymaganiach na inne tematy raczej szkoda kasy.
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
Wydech spawany w EL-TECU 2,5 cala na dwóch tłumikach 2400zł płaciłem na jednym 1900zł.
Nie chcąc nikogo dołować, ja mam do Cinka 15km :p A tak na poważnie, to czy ktoś mógłby konkretnie napisać ile taka mapka do bezpiecznych max osiągów mogłaby kosztować? Nie chcę dzwonić i się wypytywać, bo umawiać się na taką operację na razie nie chcę, ale może w przyszłości, więc mnie to interesuję. I co trzeba do tego doliczyć? Hamownia x2?