ee tam. raczej Highway to Hell![]()
giulia quadrifoglio / giulia / forza italia '14 / forza italia '16 / busso / 147 gta / 156 sw gta / 156 gta / white gt / 3200 gta / fulvia zagato / viva l'italia 16
Cokolwiek by nie brzmiało w głośnikach po zakończeniu tego "sprintu" było jedno wielkie WTF, kokpit się nie świeci, a muzyka dalej gra - rzeczywiście niczym Titanic, na szczęście udało mi się zatrzymać ten bolid.
Zdecydowanie bardziej bawi mnie pisk opon w zakrętach niż sprawdzanie czy ta furka się rozleci przy takiej prędkości. W ciągu ostatniego roku tylko dwukrotnie sprawdzałem możliwości tego silniczka pod względem prędkości maksymalnej i jestem pewien, że trzeciego razu już nie będzie. Nawet nie bardzo jest gdzie to robić lol
Ja miałem podobną przypadłość. Z tym, że zamiast wygaszenia wyświetlacza, miałem na nim totalny misz masz. No i było to niezależne od prędkości i przy niższej prędkości. Pomogło ... zdjęcie z nosa okularów z filtrem polaryzacyjnymChyba, że w skutek, jako się rzekło, zagięcia czasoprzestrzeni, po przekroczeniu określonej prędkości jadąc w okularach wyświetlacz z trybu misz masz przestawia się w tryb offline
![]()
A u mnie:
- okulary polaryzacyjne (założyłem w julce dopiero ok kwietnia) powodują że w połowie wyświetlacza radia mam maksymalnie fatalne pęknięcie/wylanie kryształków - pas ok 3 cm jest nieczytelny
- nic poza zagięciem czasoprzestrzeni i pojawieniem się czarnej dziury w zbiorniku paliwa nie dziele się przy 180-200 /h (drżą lusterka wsteczne, ale w granicach rozsądku)
- ogranicznik prędkości testuję regularnie ok 4 razy w miesiącu podczas przejazdu przez obwodnicę Garwolina (jedyny kawałek prawdziwej drogi w zasięgu: +/- 10 km delikatnych łuków - bajeczne przeciążenia) - stresa miałem tylko za pierwszym razem bo znienacka zaczął padać deszcz ze śniegiem przy 0"C (styczeń)
- ale nie wiem czy ma trochę nie odpuszczę z uwagi na niepotrzebnie zaobserwowaną kraksę na przeciwległym pasie
dla kolegów którymi telepie pow 160: wyważcie koła! z salonu wyjeżdżacie bez wyważania (nawet nówki felgi/opony wymagają +10g tu i tam)
hardcore to jest 135 km/h 22 letnim golfem II 1.3 bez katalizatora! (ta sama trasa)!
Co (gdyby ktoś miał wątpliwości) jest zupełnie normalne.
BTW skoro mowa o okularach polaryzacyjnych-super sprawa gdy ktoś jeszcze nie korzystał to polecam.
Szczególnie typ "sportowy" gdzie soczewki zachodzą na boki i eliminują odblaski na soczewce od wewnętrznej strony. W miciaku na przykład w szybie odbijają się elementy podszybia, w okularach w ogóle nie ma tego tematu i ogólnie wszystko lepiej widać. Oprócz wszelkiej maści wyświetlaczy LCD.
dzisiaj pocisnąłem po równym kawałku drogi i mnie tak nie telepało, ale jednocześnie po raz kolejny odniosłem wrażenie, że Vmax to 180(licznikowe), do którego dochodzi się w miarę szybko. Dalej nie idzie, czemu?
Ostatnio edytowane przez TheRealDeal ; 05-05-2012 o 22:20