Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: 180km/h+, radio się wyłącza, ale muzyka dalej gra!

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał mantis30 Zobacz post
    A co radio przy tej prędkości gra? Coś z tej listy?
    Obstawiałbym

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    2015 Dodge Challenger R/T Plus

Domyślnie

ee tam. raczej Highway to Hell

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

Cokolwiek by nie brzmiało w głośnikach po zakończeniu tego "sprintu" było jedno wielkie WTF, kokpit się nie świeci, a muzyka dalej gra - rzeczywiście niczym Titanic, na szczęście udało mi się zatrzymać ten bolid.

Zdecydowanie bardziej bawi mnie pisk opon w zakrętach niż sprawdzanie czy ta furka się rozleci przy takiej prędkości. W ciągu ostatniego roku tylko dwukrotnie sprawdzałem możliwości tego silniczka pod względem prędkości maksymalnej i jestem pewien, że trzeciego razu już nie będzie. Nawet nie bardzo jest gdzie to robić lol

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA Progression Alfa Rosso + 17"SS

Domyślnie

Ja miałem podobną przypadłość. Z tym, że zamiast wygaszenia wyświetlacza, miałem na nim totalny misz masz. No i było to niezależne od prędkości i przy niższej prędkości. Pomogło ... zdjęcie z nosa okularów z filtrem polaryzacyjnym Chyba, że w skutek, jako się rzekło, zagięcia czasoprzestrzeni, po przekroczeniu określonej prędkości jadąc w okularach wyświetlacz z trybu misz masz przestawia się w tryb offline

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

A u mnie:
    - okulary polaryzacyjne (założyłem w julce dopiero ok kwietnia) powodują że w połowie wyświetlacza radia mam maksymalnie fatalne pęknięcie/wylanie kryształków - pas ok 3 cm jest nieczytelny
    - nic poza zagięciem czasoprzestrzeni i pojawieniem się czarnej dziury w zbiorniku paliwa nie dziele się przy 180-200 /h (drżą lusterka wsteczne, ale w granicach rozsądku)
    - ogranicznik prędkości testuję regularnie ok 4 razy w miesiącu podczas przejazdu przez obwodnicę Garwolina (jedyny kawałek prawdziwej drogi w zasięgu: +/- 10 km delikatnych łuków - bajeczne przeciążenia) - stresa miałem tylko za pierwszym razem bo znienacka zaczął padać deszcz ze śniegiem przy 0"C (styczeń)
    - ale nie wiem czy ma trochę nie odpuszczę z uwagi na niepotrzebnie zaobserwowaną kraksę na przeciwległym pasie

dla kolegów którymi telepie pow 160: wyważcie koła! z salonu wyjeżdżacie bez wyważania (nawet nówki felgi/opony wymagają +10g tu i tam)

hardcore to jest 135 km/h 22 letnim golfem II 1.3 bez katalizatora! (ta sama trasa)!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał pawelek Zobacz post
    dla kolegów którymi telepie pow 160: wyważcie koła! z salonu wyjeżdżacie bez wyważania (nawet nówki felgi/opony wymagają +10g tu i tam)
    Moje były wyważone.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

to gdzie Ty kupowałeś samochód, że Ci tak oddali. U mnie wszystko było od razu wyważone.

a co do polaryzacji. to podobne jazdy są przy wyświetlaczu od klimy.
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

Jak to można sprawdzić?

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Ciastek C Zobacz post

a co do polaryzacji. to podobne jazdy są przy wyświetlaczu od klimy.
    Co (gdyby ktoś miał wątpliwości) jest zupełnie normalne.
    BTW skoro mowa o okularach polaryzacyjnych-super sprawa gdy ktoś jeszcze nie korzystał to polecam.
    Szczególnie typ "sportowy" gdzie soczewki zachodzą na boki i eliminują odblaski na soczewce od wewnętrznej strony. W miciaku na przykład w szybie odbijają się elementy podszybia, w okularach w ogóle nie ma tego tematu i ogólnie wszystko lepiej widać. Oprócz wszelkiej maści wyświetlaczy LCD .

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

dzisiaj pocisnąłem po równym kawałku drogi i mnie tak nie telepało, ale jednocześnie po raz kolejny odniosłem wrażenie, że Vmax to 180(licznikowe), do którego dochodzi się w miarę szybko. Dalej nie idzie, czemu?
    Ostatnio edytowane przez TheRealDeal ; 05-05-2012 o 22:20