Leszek K, no wlasnie ale nie swieci mi sie na konsoli "cruise" a nie sadze by jechal do serwisu i placil za wylaczenie opcji,jesli jest to wogole mozliwe
Leszek K, no wlasnie ale nie swieci mi sie na konsoli "cruise" a nie sadze by jechal do serwisu i placil za wylaczenie opcji,jesli jest to wogole mozliwe
Witam. Nie dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem AR166 i nie mam zielonego pojęcia jak uruchomić tempomat po naciśnięciu przycisku rcl nic się nie dzieje nawet jeśli przełącze z off na on:/ a może no działa od pewnej prędkości? Wciska się go przy naciśniętym pedale gazu czy też może nie? A może poprostu jest jeden z grymasów mojej belli :/
A instrukcji obsługi to nie łaska przeczytać ????\
A teraz po kolei jedziesz sobie jakąś tam prędkością włączasz przełącznik od tempomatu na on następnie przytrzymujesz (+) przez 3 sekundy i tempomat włączony.
Przyciskiem rcl wracasz do wcześniej zaprogramowanej prędkości.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
No właśnie przed chwilką przestudiowałem instrukcje i wszystko wiem tylko, że mam mały problem nie święci mi się żadna kontrolka przy przekrećeniu kluczyka typu courise czy jakoś tak nawet jeśli jest w pozycji on a bezpiecznik nr. 5 jest ok.:/
nie ma kontrolki z napisem cruise,tylko jest zielona w ksztalcie tarczy zegara ze strzalka ,zapala sie gdy uruchomisz tempomat ,jak wcisniesz check takze powinna byc widoczna.Napisał b-ski
pozdrawiam
kolego mozesz napisac jak poradziles sobie z tymi nieodbijajacymi manetkami bez sciagania kierownicy??
Jeśli chodzi o tempomat to przed chwilą sprawdzałem ale na postoju no i po przekreceniu kluczyka zapala się ta kontrolka ale jak włącze tempo na on to nic się nie święci ale to może widocznie trzeba być w ruchu. Natomias kolego JASIU przed chwilą miałem ten pan problem z manetkami rozebrałem te plastiki wkoło kierownicy popatrzyłem odpaliłem bryke pokręciłem kierownicą, poruszałem manetkami i wszystko lata jak z fabryki poskładałem wszystko i jest malina kowalewski. No ale cóż mówią, że Alfa żyje swoim życiemPs. Ostatnio sama z siebie merdała mi wycieraczkami
![]()
Napis cruise zapali ci się podczas jazdy tak jak pisalem wyżej jedno pokrętło na on a + przytrzymaj przez 3 sekundy i wtedy dopiero się zapali.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
ja jak jade wlacze na on i lekko wcisne + to odrazu sie zapala cruise
Dobra dzięki Panowie wszystko gra i buczy...![]()