WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
a tak z innej beczki to czy można zmienić sterownik na taki b&me + navi ? bo b&m mam oryginał a chciałbym jeszcze z navi. Wtedy chyba to na wyswietlaczu się tam pojawia. Czy coś jeszcze trzeba dorabiać przerabiać dodawać ? na kompie cos robic ?
Dodano po 5 minutes:
a no i pytanie moje na allegro są sterowniki do B&M mnie chyba czeka wymiana. Czy wie ktoś jakie numery bo to chyba o takie numery chodzi, od jakich numerów są sterowniki z b&m i navi. Ktoś może od siebie spisać ? bo jak nie będzie nie wiadomo jak dużych pierdół do roboty i kupienia to może w to zainwestuje![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 10-09-2014 o 10:06 Powód: Dodano
Była 145 JTD ES 00r.
Była 159 JTDm 16V 06r. boX
Jest Czarna zaraza 159 ViR-r
ja mam pytanie czy mogę dokupić b&m i czy będzie chodziło jeżeli mam zwykle radio i nie mam b&m.??
Tylko ze MES 2.0 ma już proxy do włączania B&M niby. Więc ciekawe czy ktoś z tym próbował podziałać.
Inna sprawa to dostanie kompletu. Bo centralek trochę jest, ale jakoś okablowania (mikrofon plus ew. zmiana "podsufitki") nie widać za bardzo na rynku wtórnym ;-)
Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Coś by się znalazło. Mnie zastanawia to że po zdjęciu lampki u mnie w 159 są 3 kostki wolne zapakowane w... folie bąbelkowąmoże to rpzez szyberdach
ale sa wolen kostki jedna jest na 4 piny biała druga biała na więcej ale nie pamietam na ile a 3 jakaś taka mała czarna jest. Inna sprawa to jeszcze wlaśnie zmiana lampki na taką żeby miała ten przycisk "navi" (mówie tutaj o sobie gdybym zmieniał moduła na ten z navi) bo u mnie tego przycisku nie ma a więc i wymiana całego panelu w podsufitce
![]()
Była 145 JTD ES 00r.
Była 159 JTDm 16V 06r. boX
Jest Czarna zaraza 159 ViR-r
U mnie też komplet do zmiany, bo mam przedlift ze schowkiem na małe włoskie okulary. Tylko czasu ostatnio brak na eksperymenty ;-)
Z tych trzech kostek to nie będzie coś na kształt nav + sos + może coś pod mikrofon?
Patrzyłes może w którą stronę uciekają?
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Czy ktoś może potwierdzić lub zdementować? Jeżeli B&M będzie można sobie ot tak wgrać to rewelacja!
Miałem już kupić Bury CC 9048, ale dałem sobie na wstrzymanie bo są ważniejsze wydatki... ale jakbym mógł mieć oryginalny B&M to byłaby rewelacja!
Wiem, że można dołożyć Blue&Me do Bravo... jakiś gość to nawet robi za kasę. Napisałem, czy zrobi do 159 to powiedział, że niestety nie.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
AirAjti problem w tym, że raczej jeszcze nikt się na to nie porwał ;-) ale na stronie MESa w changelogu masz info, że jest to wspierane. Dlatego w końcu mam nadzieję to wmontowac. Jedyne co mnie intryguje to mnogość centralek B&M do dziewiątki. Pytanie czy to się zgra z moim fabrycznym radiem, czy radio też wymieniać, czy szukać B&M z mojego rocznika itp
Edit: Dokładne brzmienie Changelog'a: "- Support for PROXI deactivation/activation of Blue&Me/Radio functions"; ponuram w necie, czy ktoś już z tym działał ;-)
Edit2: Puściłem pytanie do ich supportu - jak coś sprzedają, to powinni wiedzieć po co dają daną funkcję. Dam znać jak odpowiedzą.
Ostatnio edytowane przez serath ; 11-09-2014 o 20:07