Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: czy to moduł Blue & Me

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał berez Zobacz post
    trochę z innej beczki, jak to się demontuje?
    Kombinerkami. Najbezpieczniej, bo nie porysujesz ramki dookoła. Chwyć kombinerkami jedną z klapek i pociągnij nawiew do siebie. Dość lekko wychodzi. Jeśli klapka Ci wypadnie z zatrzasku - dość łatwo jest to poskładać z powrotem.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Kolego jeden jest GPS a drugi antena bodajże do telefonu, bo jeszcze jeden idzie ale to juz jest antena do radia, a masz blue&me nav
    Tak mam Blue&me + Navi i myslałem że założę z tyłu antenę zamiast tej oryginalnej do CB Sirio triflex ona ma w sobie trzy anteny CB,RADIO,TEL ale chyba zrezygnuje bo moduł GPS jest wbudowany w Antenę i trzeba by wszystko ciąć przerabiać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

a tak z innej beczki to czy można zmienić sterownik na taki b&me + navi ? bo b&m mam oryginał a chciałbym jeszcze z navi. Wtedy chyba to na wyswietlaczu się tam pojawia. Czy coś jeszcze trzeba dorabiać przerabiać dodawać ? na kompie cos robic ?

Dodano po 5 minutes:

a no i pytanie moje na allegro są sterowniki do B&M mnie chyba czeka wymiana. Czy wie ktoś jakie numery bo to chyba o takie numery chodzi, od jakich numerów są sterowniki z b&m i navi. Ktoś może od siebie spisać ? bo jak nie będzie nie wiadomo jak dużych pierdół do roboty i kupienia to może w to zainwestuje
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 10-09-2014 o 10:06 Powód: Dodano
    Była 145 JTD ES 00r.
    Była 159 JTDm 16V 06r. boX
    Jest Czarna zaraza 159 ViR-r

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szybson
    Mieszka w
    Bełchatów/Łódź
    Auto
    159 1.9 JTDm 8v, CHIP + EGR i DPF OFF

Domyślnie

ja mam pytanie czy mogę dokupić b&m i czy będzie chodziło jeżeli mam zwykle radio i nie mam b&m.??

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał szybson Zobacz post
    ja mam pytanie czy mogę dokupić b&m i czy będzie chodziło jeżeli mam zwykle radio i nie mam b&m.??
    jak oryginalnie nie masz B&M to może Ci to nie działać bo w kompie nie ma zaprogramowanego modułu. Kilka postów na dole też o tym pisali
    Była 145 JTD ES 00r.

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Tylko ze MES 2.0 ma już proxy do włączania B&M niby. Więc ciekawe czy ktoś z tym próbował podziałać.
    Inna sprawa to dostanie kompletu. Bo centralek trochę jest, ale jakoś okablowania (mikrofon plus ew. zmiana "podsufitki") nie widać za bardzo na rynku wtórnym ;-)

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał serath Zobacz post
    Bo centralek trochę jest, ale jakoś okablowania (mikrofon plus ew. zmiana "podsufitki") nie widać za bardzo na rynku wtórnym ;-)
    Coś by się znalazło. Mnie zastanawia to że po zdjęciu lampki u mnie w 159 są 3 kostki wolne zapakowane w... folie bąbelkową może to rpzez szyberdach ale sa wolen kostki jedna jest na 4 piny biała druga biała na więcej ale nie pamietam na ile a 3 jakaś taka mała czarna jest. Inna sprawa to jeszcze wlaśnie zmiana lampki na taką żeby miała ten przycisk "navi" (mówie tutaj o sobie gdybym zmieniał moduła na ten z navi) bo u mnie tego przycisku nie ma a więc i wymiana całego panelu w podsufitce
    Była 145 JTD ES 00r.

Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

U mnie też komplet do zmiany, bo mam przedlift ze schowkiem na małe włoskie okulary. Tylko czasu ostatnio brak na eksperymenty ;-)

Z tych trzech kostek to nie będzie coś na kształt nav + sos + może coś pod mikrofon?
    Patrzyłes może w którą stronę uciekają?

"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał serath Zobacz post
    Tylko ze MES 2.0 ma już proxy do włączania B&M niby. Więc ciekawe czy ktoś z tym próbował podziałać.
    Inna sprawa to dostanie kompletu. Bo centralek trochę jest, ale jakoś okablowania (mikrofon plus ew. zmiana "podsufitki") nie widać za bardzo na rynku wtórnym ;-)

Czy ktoś może potwierdzić lub zdementować? Jeżeli B&M będzie można sobie ot tak wgrać to rewelacja!
    Miałem już kupić Bury CC 9048, ale dałem sobie na wstrzymanie bo są ważniejsze wydatki... ale jakbym mógł mieć oryginalny B&M to byłaby rewelacja!

Wiem, że można dołożyć Blue&Me do Bravo... jakiś gość to nawet robi za kasę. Napisałem, czy zrobi do 159 to powiedział, że niestety nie.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

AirAjti problem w tym, że raczej jeszcze nikt się na to nie porwał ;-) ale na stronie MESa w changelogu masz info, że jest to wspierane. Dlatego w końcu mam nadzieję to wmontowac. Jedyne co mnie intryguje to mnogość centralek B&M do dziewiątki. Pytanie czy to się zgra z moim fabrycznym radiem, czy radio też wymieniać, czy szukać B&M z mojego rocznika itp

Edit: Dokładne brzmienie Changelog'a: "- Support for PROXI deactivation/activation of Blue&Me/Radio functions"; ponuram w necie, czy ktoś już z tym działał ;-)
    Edit2: Puściłem pytanie do ich supportu - jak coś sprzedają, to powinni wiedzieć po co dają daną funkcję. Dam znać jak odpowiedzą.
    Ostatnio edytowane przez serath ; 11-09-2014 o 20:07