Dobra rada wymieniaj razem cały komplet. Ja w zeszłym roku wymieniłem wszystko prócz dwumasa bo był ok,a tera czekam na spotkanie w warsztacie żeby wymienić to chu.....stwo bo już telepie.
jak tak zrobisz to ominie cię koszt ponownego ściągania skrzyni biegów to 300zł do przodu będziesz. Gdybym wiedział,że po pół roku padnie to zrobił bym to jak było wszystko na wierzchu,a teraz dzień roboty w plecy się szykuje![]()
Dzięki kolego, dobre rady zawsze w cenie.
Ile Cie wyszło za sprzęgło jak robiłeś bo z dwumasą to coś koło 1800 zł się doszukałem gdzieś.
sprzęgło + dwumas faktycznie okolice 1800zł + robocizna
a warsztaty z okolic KOL to poczytaj w dziale regionalnym ( jest na pewno temacik )
tu z chłopakami pogadaj
http://www.forum.alfaholicy.org/malo...s_z_tu-46.html
jak kupilem swoją 147 JTD też ciezko chodzilo sprzeglo, Jeździlem tak pół roku i padło. U mnie przyczyną była tarcza zdarta do blachy a co najlepsze nadal dalo sie jeździc tylko czasem dziwnie piszczalo. Jeździj dopoki nie padnie
1800 dramat qrwa
no koszt spory - ale tego się nie robi co pół roku przecież
( ja bym jednak nie robił od razu dwumasa - no ale ja mam fajnego kolegę mechanika to się zawsze dogadamy w sprawie kosztów ponownej roboty w razie czego i dostawcę części też mam fajnego -- kolega puotek z forum = polecam . ale zawsze i z innym mechanikiem ogarniętym można zagadać żebyś był przy demontażu starego sprzęgła , razem sprawdzicie wtedy dwumas i w razie czego dajesz mu nowy i już , w sklepie przecież możesz przy zakupie też się dogadać że w razie braku konieczności wymiany dwumasy po prostu zwrócisz nowy zapakowany towar i już )
Eh nic postaram się tak jeździć, jak odmówi posłuszeństwa to wtedy się wezmę za to sprzęgło, na początek ham i rozrząd+ płyny no i olej. Dzieki Bocian za link
Ostatnio edytowane przez Mati87 ; 18-05-2012 o 08:06