Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 11 z 11

Temat: [156] Krzywo założona chłodnica - tak ma być?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Biała Podlaska / Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105KM 1999r.

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi! Nie spodziewałem się, że temat zainteresuje tyle osób.

Cytat Napisał ssman122 Zobacz post
    Chłodnica klimy jest skręcona z chłodnicą silnika na 4 śruby. Może jakieś mocowanie się połamało. Powinna być prosto
    Wygląda na to, że obydwie chłodnice są w tej samej pozycji, więc ze sobą skręcone są pewnie dobrze. Nie przemieszczają się względem siebie.

Cytat Napisał creaf Zobacz post
    A działa Ci sprawnie ta klimatyzacja? Jeśli tak to upewniłbym się czy trzyma się solidnie i kiedyś przy okazji to naprawił bo zdaje się że dostęp do niej jest dopiero po zdjęciu zderzaka? Tak przynajmniej mój mechanik powiedział jak mi wymieniał niedawno chłodnicę wody i osuszacz klimy który jest w chłodnicy klimy.
    Wydaje mi się, że trochę powoli schładza, ale nie mam porównania jak ewentualnie powinna działać. Jak już schłodzi to dalej jest dobrze, na początku trochę sporo trzeba poczekać jak samochód np. stał na słońcu.

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    Chlodnica silnika trzyma sie na dwoch "bolcach" w gumowych oprawkach, z prawej i lewej strony z dolu jesli nie ma jednej z nich to chlodnica zapada sie na jedna strone wiec mozliwe ze to jest przyczyna. Nachyl glowe pod zderzak to powinienes zobaczyc te bolce, no chyba ze sama chlodnia klimy jest luzna to juz inna sprawa.
    Raczej nie czuć, żeby któraś z chłodnic było luźno. Może troszkę razem chwieją się od góry z lewej strony ale nie mocno. Raz widziałem to auto od spodu w kanale (przy okazji wymiany czujnika położenia wału korbowego - mój wydatek na dzień dobry) i wygląda jakby na czymś od spodu się opierała lewą stroną. Nie przyszło mi do głowy sprawdzić czy tylko się opiera czy do czegoś jest przymocowana.

Aktualnie siedzę w Lublinie, w następny weekend zajadę do domu i zamierzam rozkleić, wyczyścić i odświeżyć przednie lampy. Pewnie nie obejdzie się bez zdjęcia zderzaka to wtedy spróbuję dokładniej się przyjrzeć wszelkim mocowaniom chłodnicy i poszukać przyczyny. Jak odkryję coś ciekawego albo coś z tym zrobię to dam znać

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez krzycholud ; 14-06-2012 o 22:46