dałem albo 72 albo 75zł na Więckowskiego 22
Ja mam pytanie bo przy mojej 1.9 jtd 105KM z przodu i z tyłu są pełne tarcze (oryginalnie) i dziś wymieniam z tyły tarcze i klocki. Okazuje się, ze tarcze magneti marelli, które po numerze przeznaczone są na przód, wyglądają identycznie jak te z tyłu. I moje pytanie czy mogę je tak zamontować? Tzn. tarcze które według producenta sa przewidziane na przód ja mam zamiar zamontować z tyłu? Proszę o możliwie szybką odp. bo mam auto podniesione i nie wiem czy w ogóle podchodzić do tematu z tymi tarczami.
Pozdrawiam!
- - - Updated - - -
Dadam tylko, ze wydają się być identyczne
Nwm co ci napisac z jednej strony jezeli sa identyczne to bym matowal ale z drugiej strony po nr pasuja na przod
Już zamątowane, podeszły bez problemuJeszcze nie jeździłem bo robię przód zawieszenie, ale do niedzieli powinienem się wyrobić. Dam znać jakie efekty.
Pozdrawiam!
Tarcze spisują się świetnie! Numer Magneti Marelli to 71770931 zastąpiony przez 71739641 i wg. ePER powinny być na przód. Ale są mniejsze i mają inne odstawienie i PRZEDE WSZYSTKIM idealnie pasują na tył!
Nikt już nic nie doradzi???
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
bierz mikode , jest polecana na forum
Ja poelce to co mam.
Czyli ATE + ATE
Hamowanie pierwsza klasa ... dziś pokazały co potrafią jak gość mi wyszedł na czołówkę... byłem w szoku że auto potrafi w takim czasie zatrzymać się praktycznie w miejscu ... (fakt opony 225 pewnie tez robią robote) ale jednak hamulce swoje pokazały.
Jedyną wadą tego kompletu - który jest u mnie. Jest ogromne pylenie ... w zeszłym sezonie miałem świeżutkie wymalowane jasno srebrne felgi .. które po 2 hamowaniach wyglądały na grafit.
Teraz mam ciemny chrom felgi - i juz mi nie przeszkadza to pylenie.
Jeżeli Alfa w moich rękach doczeka się wymiany klocków to zapewne powędrują dokładnie takie same ATE - jestem z nich mega zadowolony.
147 powodów do zadowolenia