niektore odbiorniki maja w menu opcje automatycznego wylaczania jak powtarza sie ta sama dolegliwosc trzeba sprawdzic w menu ustawienia
niektore odbiorniki maja w menu opcje automatycznego wylaczania jak powtarza sie ta sama dolegliwosc trzeba sprawdzic w menu ustawienia
U mnie +12V pojawia sie na pinie stacyjki po włączeniu zapłonu... Gdzies przeczytałem, że jest to mozliwe, iż było źle odkodowane. Sprawdzę jeszcze kolory kabelków we wtyczce defaultowe, tak naprawde sprawdziłem tylko masę i plusy stałe i ze stacyjki. Radio ma jeszcze sygnaly z CAN, ale to pod 147...
Masz radio z innego bolidu, przystosowane pod CAN. Ktoś zrobił CAN off, ale niestety pojawił się efekt uboczny (zdarza się) w postaci wyłączania po ~20 min. Radyjko "nie wie", że jest w chodzącym bolidzie i wyłącza się. Dzieje się tak, bo informacje o włączonym zapłonie dostaje właśnie po CAN.
Zakładam, że wszystkie kable masz si.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Po mojemu to i kable i ,,+ po stacyjce" będą ok. to radio masz nowe czy już gadało u ciebie w aucie? przypomina mi się ,że kiedyś miałem podobną sytuację ale dokładnie nie pamiętam co to był za kiks. chyba coś z ustawieniami samego radia, z jego ustawieniami na odbiór wiadomości drogowych czy coś takiego. spróbuj tej drogi. a tak w ogóle co to za radio?
Przecież to są ustawienia odbioru radia. Dx to większa czułość a Lo mniejsza (wyszukuje tylko najmocniejsze stacje).
Niewiem dlaczego ale u mnie ta opcja po zmianie na LO włącza radio po zapłonie.Wcześniej też musiałem włączać ręcznie![]()