Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: swap na 2.0 20vt

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Nielat Zobacz post
    ... może uda mi się spełnić moje skryte marzenie
    W życiu trzeba mieć pasję, coś co się kocha, aby się nie zatracić w świecie, nie przesiedzieć własnego życia, a na stare lata żałować, że mogło się coś zrobić a tylko biernie siedziało odkładając to na później ...
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Pomysł świetny.Jesli dojdzie do skutku,to satysfakcja murowana,ale kasa potrzebna jest znaczna.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Przy zakupie silnika 2.0 20 VT jezdzij i szukaj tylko takiego ktory mozesz odpalic, poczekaj az sie zagrzeje i sprawdzaj cis. Oleju bo te motory zle traktowane maja z tym duzy problem, a koszty tez nie sa male gdyby padl dol.
    Pozd i powodzenia

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Jeżeli silnik ma być rzeźbiony na większe osiągi niż seria warto go przygotować - czyli rozebrać do ostatniej śrubki - i wymienić co trzeba prewencyjnie.
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

Użytkownik Rowerzysta Avatar Nielat
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 ts 2002r

Domyślnie

W ital performance inaczej panowie chyba nie robią ;P jak już na wierzchu serducho to trza zrobić co się da

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Ital performance to firma godna ,z zasadami ,ale też i droga.Na projekt będziesz musiał poczekać ładnych kilkanaście miesięcy,za grubą kasę ( strzelam ,że sam swap to około 10k tak by auto odpaliło i jeździło).Wyjście najlepsze,ale może warto by pogadać z Pablem z Pablogarage? Mechanikę ogarnią ci bankowo,pozostanie wystrojenie,choć sam,gdybym miał to robić,to wpierw doszedł bym do zdrowej serii,a dopiero pózniej delikatne mody.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Dobrze koledzy piszą - znaleźć dobry silnik 20VT jest naprawdę ciężko. Turbiny też mają krótki żywot - w nich poprawna eksploatacja jest szczególnie istotna.

Użytkownik Embrion Avatar damian831
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    alfa 156 SW

Domyślnie

20vt trzeba o niego niestety dbac oleje z górnej półki no i czesci tez takie tanie nie są ale silnik przynosi satysfakcje a szczególnie miny tych z audi sam mam w mojej bravie i trudno miałem znależ dobry silnik a trudniej z elektyka jezeli teraz miałbym kupić znowu szukałbym z angli całą coupe no i spalanie tez na poziomie przy spokojnej jezdzie 11 litr. maks. 18litr ale to idzie(przy chipie na 240KM) tez widziałem gazowane te silniki ale nie znosza gazu wiec musisz miec niestety ale duzy portfel i na swapa i na paliwo

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał damian831 Zobacz post
    20vt trzeba o niego niestety dbac oleje z górnej półki no i czesci tez takie tanie nie są ale silnik przynosi satysfakcje a szczególnie miny tych z audi sam mam w mojej bravie i trudno miałem znależ dobry silnik a trudniej z elektyka jezeli teraz miałbym kupić znowu szukałbym z angli całą coupe no i spalanie tez na poziomie przy spokojnej jezdzie 11 litr. maks. 18litr ale to idzie(przy chipie na 240KM) tez widziałem gazowane te silniki ale nie znosza gazu wiec musisz miec niestety ale duzy portfel i na swapa i na paliwo
    A można prosić o jakąś interpunkcję? Bo szczerze mówiąc nic nie zrozumiałem z tego jednego zdania.

Tak jak założyciel tematu napisał - jeśli robić taki swap, to nie ma sensu wkładać silnika 'żywcem' wyjętego, choćby i wyglądał na zdrowy. Co więcej, oczywistym wydaje mi się remont polegający PRZYNAJMNIEJ na włożeniu nowych panewek (pod warunkiem, że wał nie zaorany), pierścieni (tu też pod warunkiem zdrowych gładzi) i zrobieniu głowicy.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Embrion Avatar damian831
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    alfa 156 SW

Domyślnie

to według tego co napisałeś ze kupic silnik i co kapitalny remont BZDURY(to kup zajechana jednostke zrób wszystko co kolega pisze typu panewki,wał,pierscienie,blok rozwierc na tłoki z stilo 2.4 i głowice zabuduj z 2.4)według mnie wolałbym GTA