Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: [166] Nagłośnienie

Stanley
    Gość

Domyślnie

Ja tez mam dostępny system DSP ale nie mam pojęcia gdzie tam jest opcja wyłaczania głosników.?

zdziba
    Gość

Domyślnie

W mojej jest 8 głośników BOSE.

alfista x
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sergiusz1988
    kurcze to ja już nie wiem jaki system nagłośnienia ja mam w swojej Alfie mam 10 głośników wszystkie grają, ale nie mam DSP tylko SDV. Gdzie był instalowany seryjny wzmacniacz ??
    Wzmacniacz znajduje sie nad zmieniarka i nawigacia.Musisz odkrecic oslone zeby go zobaczyc

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Cytat Napisał alfista x
    Cytat Napisał sergiusz1988
    kurcze to ja już nie wiem jaki system nagłośnienia ja mam w swojej Alfie mam 10 głośników wszystkie grają, ale nie mam DSP tylko SDV. Gdzie był instalowany seryjny wzmacniacz ??
    Wzmacniacz znajduje sie nad zmieniarka i nawigacia.Musisz odkrecic oslone zeby go zobaczyc
    No to chyba przed sprzedaza ktos mi wykrecil wzmacniacz bo sa tylko gole kable. Bede musial sie rozejzec za takim wzmacniaczem.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    Matt21, A gdzie w ICS jest opcja wyłczania głośników??
    Na ICS przyciskasz AUDIO, później zakładka SETTINGS, następnie zakładki BALANCE i FADER. Pisze z pamięci wiec poprawcie mnie jeśli coś pomieszałem :mrgreen:
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

TomekT
    Gość

Domyślnie Re: Nagłośnienie

Cytat Napisał Stanley
    Mam pytanie w AR166 (2000 r.)ile macie zamontowanych głośników i czy wszystkie grają? Ja mam z przodu w drzwiach 2 głosniki średniotonowe i 2 wysokotonowe, w drzwiach z tyłu 2 średniotonowe (te nie grają ale są) i w półce z tyłu 2 niskotonowe głosniki (basowe).
    Z tylu w drzwiach powinny byc 2 sredniotonow + 2 wysoko tonowe. Zlaczki sa pod siedziskiem tylnej kanapy. Sprawdz czy masz wzmacniacz z DSP w bagazniku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Orjętuje się ktoś czy do ar 166 można podpiąć zewnętrzny wzmacniacz, chodzi mi o to czy można podpiąć go bezpośrednio pod ics czy trzeba się zaopatrzyć w konwerter z high na low level?

A tak poza tym to ma może ktoś zdjęcia tylnego panela ics??

TomekT
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    Orjętuje się ktoś czy do ar 166 można podpiąć zewnętrzny wzmacniacz, chodzi mi o to czy można podpiąć go bezpośrednio pod ics czy trzeba się zaopatrzyć w konwerter z high na low level?

A tak poza tym to ma może ktoś zdjęcia tylnego panela ics??
    Zdjęcie niewiele ci pomoże, wtyczki są niestandardowe. Generalnie podejrzewam że dało by się jakoś podłączyć pod line out, ale nie wiem czy nie musiałbyś ingerować w oprogramowanie ICSa, żeby uaktywnić wyjście. Jak już chcesz coś aftermarket to obawiam się że będziesz musiał zadowolić się wyjściami głośnikowymi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Nie bardzo leżą mi te wyjścia głośnikowe, gorsza jakość i wogóle tak nie estetycznie(no chyba, że w ostateczności), radia do AR166 z tego co wiem to robił BECKER to może to by się zdało: http://www.allegro.pl/item408615895_...ig_becker.html , właśnie dlatego chciałem zdjęcie tylnego panela żeby wylukać co i jak....;/;/

TomekT
    Gość

Domyślnie

Załączyłem ci zdjęcie tylnego panela, jedyne jakie miałem na dysku. Złącze u góry to jedyne gdzie może pasować kabelek z aukcji. Wtyczka składa się z 3 połączonych wtyczek, podobnych jak na aukcji, ale coś mi sie nie wydaje żeby to było wyjście line out. Musiałbyś rozgryźć schematy połączeń. Gdzieś na sieci kiedyś widziałem opis poszczególnych pinów, spróbuj może poszukać.