Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Moja niedoszła Alfa?

geekboy68k
    Gość

Domyślnie

Kolega Falarek ma rację - zwłaszcza, że znalazłem 150 km ode mnie Alfę 1.9 JTDm z 2007 roku z nalotem niespełna 80 000 km. Przebieg jest realny, gdyż auto pochodzi z polskiego salonu, miało jednego właściciela, było do końca serwisowane w ASO, a dodatkowo sprzedaje je nie prywatny właściciel, a właśnie to ASO w którym auto było serwisowane!
    Cena taka sobie - 37 000 złotych. Autko w średniej opcji - kierownica wielofunkcyjna, tapicerka w czarnej Alcantrze. W tej cenie spokojnie mogę szukać Alfy w skórze, ale z 2-3 razy większym przebiegiem i przywiezionej zza granicy i z niepewną przeszłością - mimo wszystko wydaje mi się, że warto pójść na taki kompromis.
    Ostatnio edytowane przez geekboy68k ; 11-07-2012 o 10:01

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Cytat Napisał arcykor Zobacz post
    Pedał sprzęgła jakoś wysoko mi sie wydaje. Przy tym przebiegu chyba powinien być jeszcze dosyć nisko. Oceńcie sami może mam takie złudzenie

Hahahahaha.... Nie no kolega widzę po zdjęciach diagnozuje sprawność sprzęgła. Rewelacja

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wieliczka, Poland
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 JTDM > Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    YYYyyy a to nie wiedziałem, że tak można ocenić przebieg ))
    Widzisz całe życie się człowiek uczy A co do tego autka to cena co najmniej dziwna. I rocznik 2007.

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Czy ja wiem czy cena dziwna... 120 KM... 2007 rok... cena raczej normalna.
    Kolega z forum kupił ostatnio czarna 159, czarna w skorze, sedana.... 26 tyś zł.
    Cena b.dobra... latka lecą... ceny też... tym bardziej, że Alfa akurat wartości nie trzyma za dobrze

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000r 147 1.6 2005

Domyślnie

Nic nie mówie na 100%. A jeśli pedał sprzęgła jest znacznie wyżej niż hamulca to ma sie ku końcowi. Jeśli sie myle to napiszcie jakie są objawy kończącego sie sprzęgła

Użytkownik Ogier
    Auto
    Brak

Domyślnie

Tutaj to chyba tylko jazda próbna. Wyczujesz, czy sprzęgło się slizga oraz czy łapie dopiero tuż przy końcu.
    Równie dobrze można napisać, że pedał hamulca jest zapadnięty - co może świadczyć o zapowietrzeniu układu hamulcowego lub jakiemuś wyciekowi itd. Ale i tak, aby to zweryfikować, trzeba się przejechać tym samochodem.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    Czy ja wiem czy cena dziwna... 120 KM... 2007 rok... cena raczej normalna.
    Kolega z forum kupił ostatnio czarna 159, czarna w skorze, sedana.... 26 tyś zł.
    Cena b.dobra... latka lecą... ceny też... tym bardziej, że Alfa akurat wartości nie trzyma za dobrze
    Akurat 159 co jak co, ale wartość trzyma. Czarny sedan w skórze za 26 tysięcy? Widziałem parę takich pojazdów - czasem ktoś przyjedzie na oględziny przedzakupowe. I zabij mnie - ale jeszcze nie widziałem ŁADNEJ 159-ki w takiej cenie. Cena w bardzo prosty sposób wynika ze stanu auta - i co z tego, że dasz za samochód stosunkowo niedużo, jak potem kolejne wydatki, ponoszone na doprowadzanie go do ładu, szybko zrównają tą "okazję" z cenami średniorynkowymi. A wiele osób naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego, że w 159-ce po np. 250 tysiącach przebiegu tapicerka niekoniecznie musi nosić ślady zużycia. Za to zaczynają się wtedy problemy z zawieszeniem, piastami, wyciekami z silnika, itp.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Ja nie mówię, że kupiłbym takie auto. Mówię, że ktos z forum (może się zgłosi) kto kupił alfę za 26 tyś... Podobno jest zadowolony i się nie psuje....

Poczekamy, aż się kolega zgłosi

geekboy68k
    Gość

Domyślnie

@Tomek_KRK
    Niekoniecznie musisz mieć rację - sam byłem na oględzinach 5-letniej Alfy w 1.9 JTDm 120 KM, z przebiegiem niespełna 80 000 km, z polskiego salonu, od pierwszego właściciela i do końca serwisowanej w ASO. Całość bez nawigacji, w sedanie, ale z wielofunkcyjną kierownicą i skórą. Auto nie miało większych incydentów. Miało jedynie lakierowane nadkole z AC, ale to też było robione w ASO i podczas naprawy nie wymieniali żadnych elementów - można więc przyjąć, że to zwykłe, parkingowe zarysowanie. Sprzedawca wołał sobie za autko 31 tysięcy. Z tego co się orientuję poszło za 2 tysiące mniej. Miałem je wziąć, ale spóźniłem się o dzień
    Tak więc nie można od razu eliminować samochodu po cenie. Racja - większość Alf za 60-80% ceny to rzeczywiście szrot/studnia bez dna. Wiem, bo szukam już trochę, ale od czasu do czasu zdarzają się perełki.

O 2-letnim, polskim Volvo S40 z nalotem 100 000 km w skórze i 2.0 diesel, które miałem kupić 3 miesiące temu nie wspomnę. Ustaliłem z właścicielem cenę 30 000 - zobacz, jakie samochody tej marki chodzą na Allegro w podobnej cenie (racja, przebieg niewiele większy, ale głównie sprowadzane egzemplarze z roczników 2006-2008). Niestety, miałem niespodziewany wydatek i musiałem anulować umowę, czego do dziś cholernie żałuję. Auto igła, tylko prawe lusterko do wymiany, bo zahaczone było i kawałek obudowy odpadł. Inna sprawa, że powodem sprzedaży była nagła konieczność uregulowania kredytu przez właściciela - i stąd taka cena. Niemniej jednak - zdarza się.
    Ostatnio edytowane przez geekboy68k ; 13-07-2012 o 08:41

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Ludzie zejdźcie na ziemie 2 letnie Volvo S40 za 30 tys ? W zeszłym roku kupowałem S40 1,5 roczne w Dieslu za 59 tys zł z PL salonu. Przebieg 30 tys km. I nigdy nie widziałem jakieś super okazji w takiej cenie jak mówisz.