U mnie egr jeszcze nie wyleciał, ani nie został zaduszony, ale to kwestia czasu![]()
U mnie egr jeszcze nie wyleciał, ani nie został zaduszony, ale to kwestia czasu![]()
u mnie po zaślepieniu egr i nowa przepływka przeczyszczenie regulatora i czujników chodzi jak po maśle. i to tylko 105 km. zobacze jak będzie po wymiani wtrysku bo przelewa troche
Zaślepienie EGR sprawia że auto zbiera się lepiej.Moja śmiga aż miło, no ale wiadomo że autko zbiera się najlepiej w zakresie pracy turbiny. Ja mam dodatkowo zmienione mapy czyli ok. 180km i 380-390nM i nie czuć mocno zamulenia przy starcie
![]()
i oczywiście wszyscy wiedzą że poradnik co i jak jest w dziale Zrób to sam
Oraz w tym temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...rculation.html
Sprawdziłem przed chwila dokładnie u mnie jak jest. Od 1750 czyli od włączenia turbiny auto ciągnie równo mocno do około 4500, po tym moment obrotowy się kończy i trzeba zmienić biegegr zaślepiony.
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
A nie lepiej zapiąc jakiś program do mierzenia czasu przejazdów np. o 0 do 100km/h? swego czasu testowałem swoją tak na alfadiagu. Gdyż w jednym aucie możesz czuc iż inne przyspiesza lepiej niż twoje, a np. może to byc spowodowane rykiem silnika, przełożeniami skrzyni biegów, oraz wieloma innymi czynnikami.
Można też stoperem zmierzyćJak wyjdzie zbliżone do 9,3s to ok. Ja niedawno tak się bawiłem-kilka startów i uśredniłem wyniki- 7,8s
![]()