Teraz mam 8v i czasem tez odpala jak ja to nazywam na dwa razy,tzn krece chce niemoze i odpalawczesniej mialem z 2005 roku 156 z 16v i nic nigdy takiego sie nie zdazylo a chyba te silniki sa takie same
![]()
Teraz mam 8v i czasem tez odpala jak ja to nazywam na dwa razy,tzn krece chce niemoze i odpalawczesniej mialem z 2005 roku 156 z 16v i nic nigdy takiego sie nie zdazylo a chyba te silniki sa takie same
![]()
EGR miałem zatkany przez parę dni ale wywala błąd więc pozbyłem się tego w moim przypadku zostały wymienione wszystkie filtry również paliwowy oraz rozrząd i tu pytanie czy ma z tym coś wspólnego rozrząd coś złe zrobione???nie mogę ocenić jak było wcześniej bo miałem auto kilka dni ale wydaje mi że było lepiej...wtryski sprawdzę w tym tygodniu więc będę coś wiedział na ten temat- myślę cały czas czy z tym coś robić ponieważ w Leonie miałem to samo wymieniona uszczelka pod głowicą wtryski regenerowane w Bosch nowe świece akumulator ciepło palił zajebiście gdy temperatura spadła to już kiepsko...Tutaj jest ciepło i jest problem to obawiam się co będzie w zimie...
- - - Updated - - -
Myślę żeby w pierwszej kolejności sprawdzić wtryski na kompie jeśli będzie coś nie tak to regenerować???a jeśli ok co sprawdzać dalej?z góry dzięki za pomoc![]()
Tak jak opisywałem swój przypadek dodam, że w zimie jest lepiej niż gdy jest gorąco...
Szymon
Witam
Wtryski sprawdzone na maszynie i totalny syfkażdy nie trzyma ciśnienia
Po długich poszukiwaniach załatwiłem Nowe wtryski na szczęście w bardzo dobrej cenie więc czekam później montaż w Serwisie 250zł
ale muszę żeby otrzymać 2 letnią gwarancje na nie....po wymianie opiszę czy problem odpalania zniknął
pozdrawiam
P0335 - Czujnik obrotów silnika-Taki błąd na FES
Czy to jest czujnik położenia wału?i czy może to być przyczyna problemów z odpalaniem silnika?
Może być to problem z odpalaniem - ten czujnik jest kluczowy, jeśli chodzi o odpalenie motoru, bo podaje sygnał obrotów i na jego podstawie centralka otwiera poszczególne wtryskiwacze.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Mareczek,
opisz jaki był powód Twoich problemów i jak sobie z tym poradziłeś. Jakie koszty?