Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: CB radio - pomoc w wyborze.

Fred
    Gość

Domyślnie

To ja sie podepne troche pod temat i zapytam (bo nie znam sie na tym kompletnie )
    Czym różni sie w kwestii użytkowej UNIDEN PRO 510 XL od UNIDEN PRO 520 XL ?

Cena miedzy 510 i 520 jest dosc spora a nie ukrywam ze nie chce mi sie placic za duzo bo bede CB używał sporadycznie

fred

grzegorzf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Dziękuję za opinie.
    Prawdopodobnie zdecyduję się na taki zestaw:
    http://allegro.pl/item404412753_cb_r...najtaniej.html
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    O ile radio może byc to z anteny odrazu zrezygnuj. Poszukaj przynajmiej 1 metrowej. Nigdy nie kupuj zamienników anten. Najlepsze anteny w zasadzie produkuja w 3 firmy. President, Lemm, Sirio, no i do walki włączaja się niektóre antenki Midland szczególnie ML145. A jeżeli chcesz bardzo przyzwoita 1 metrową antenkę na magnes to poszukaj sobie Willsona. Nie będziesz narzekał.

pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozi_Lukasz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT

Domyślnie

ja posiadam COBRE z badziewiastą anteną Hustlera ... nie powiem aby byl zestaw godny polecenia .. uzywam go bo nie mam kasy na nowe. Zestaw byl strojony 2 razy i raz jest dobrze raz szumi piszczy itp . Do gruchy można się przyzwyczaić. Wg mnie lepiej kilka PLN dorzucic i cos lepszego kupić.

grzegorzf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Fred
    To ja sie podepne troche pod temat i zapytam (bo nie znam sie na tym kompletnie )
    Czym różni sie w kwestii użytkowej UNIDEN PRO 510 XL od UNIDEN PRO 520 XL ?

Cena miedzy 510 i 520 jest dosc spora a nie ukrywam ze nie chce mi sie placic za duzo bo bede CB używał sporadycznie

fred
    520 ma parę dodatkowych funkcji.
    1) szybki przełącznik na kanał 9 / 19
    2) wbudwane wyjście na tubę
    3) Posiada RF GAIN (regulacja czułości radioodbiornika)

To tak na szybkiego, radia bardzo dobre, w sumie klasą jak President. Co najśmieszniejsze na dzień dzisiejszy Unideny nie posiadają homologacji na Polski rynek tak jak Cobry. W razie kontroli policyjnej, czy przekraczania granicy możesz mieć czasem problemy.

pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK
    BTW. Nie szkoda Ci lakieru na magnes? Ja swoja antene mam na Cromie, w niej takie drobiazgi nie są istotne. 75 ma swoją antenkę, przymocowaną do dachu na stałe.
    Nie, bo mam naklejony (na klapę) krążek z bezbarwnej folii, więc w zasadzie nie jest widoczny, a antenę i tak rzadko demontuję.
    Dzięki za rady odnośnie radia i anteny.
    Mam jeszcze pytanie odnośnie anten. Co to za anteny ze "szklaną cewką" ? To jakiś bajer mający przyciągnąć klienta, czy faktycznie istotny element anteny?
    Pozdrawiam.
    - Rafał[/b]

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Cytat Napisał JacekK
    BTW. Nie szkoda Ci lakieru na magnes? Ja swoja antene mam na Cromie, w niej takie drobiazgi nie są istotne. 75 ma swoją antenkę, przymocowaną do dachu na stałe.
    Nie, bo mam naklejony (na klapę) krążek z bezbarwnej folii, więc w zasadzie nie jest widoczny, a antenę i tak rzadko demontuję.
    Krążek to dobry patent, też mam u siebie, ale niestety zagrożeniem nr 2 dla lakieru jest kabel. Tak czy inaczej skoro już zakupiłeś sprzęt to nie pozostaje nic innego jak życzyć, żeby sprawował się jak najlepiej

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK
    Cytat Napisał alces1
    Cytat Napisał JacekK
    Krążek to dobry patent, też mam u siebie, ale niestety zagrożeniem nr 2 dla lakieru jest kabel. Tak czy inaczej skoro już zakupiłeś sprzęt to nie pozostaje nic innego jak życzyć, żeby sprawował się jak najlepiej
    Heh, nie zakupiłem jeszcze, póki co korzystam ze starego radia, które mogę sobie pożyczać do woli, ale chcę mieć w końcu swój własny sprzęt

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

grzegorzf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Cytat Napisał JacekK
    Dzięki za rady odnośnie radia i anteny.
    Mam jeszcze pytanie odnośnie anten. Co to za anteny ze "szklaną cewką" ? To jakiś bajer mający przyciągnąć klienta, czy faktycznie istotny element anteny?
    Pozdrawiam.
    - Rafał[/b]
    W zasadzie każda antena ma cewkę. W niektórych modelach jest ona poprostu widoczna, co jest poprostu bajerem. Jeżeli szukasz już magnesówki zakładaj Presidenta ML 144, lub jego odpowiednika Midlanda ML 144. Bat długości ok. 150cm i całkiem przyzwoite osiągi. Przy czym jedna i druga w zasadzie nie różni się osiagami, a President jest droższy ale i minimalnie lepiej wykonany.