Chciałbym odświeżyć temat :]
Tak jak napisałem - wydech wymieniony, cały czas jednak buczy z tego łączenia, myślałem, że z łączenia (może też ale chyba to nie to) - po zrobieniu zdjęć dopiero wczoraj zauważyłem ogromną dziurę, jakby była fabrycznie lub złośliwie przecięta kiedyś przez coś.... Załączam zdjęcie tego łącznika z opisem. Proszę powiedzcie czy taka szpara to normalne w tym aucie ???
![]()
Ostatnio edytowane przez Quilkhak ; 14-09-2012 o 20:08
to nie jest dziura tak ma być.
Z ciekawoci - po co ta dziura ?
Chciałbym to wiedzieć choćby po to, czy mogę wyciąć cały ten fragment, włącznie z tymi sterczącymi śrubami, zespawać to ze sobą rurką łącznikową i prostym sposobem bez prawie żadnego nakładu finansowego naprawić całość.
Jeśli ta szparka jest tylko po to by 'stworzyć iluzję sportowego gwizdania wydechu' to ja dziękuję bardzo, wole ciszę i spokój, no chyba że wpływa jakoś na osiągi - stąd moje pytanie - co to ??
Wyciąłbym to tak np. jak poniżej tam gdzie czerwone kreski a tam gdzie niebieskie wstawiłbym zastępczą rurkę, co wy na to?
![]()
Ostatnio edytowane przez Quilkhak ; 16-09-2012 o 20:13 Powód: dodanie foto
Wg. katalogu BOSAL`a 1.8 TS i 2.0 TS 146 i 145 mają ten sam wydech. Jak coś, to mam do sprzedania oryginalny układ wydechowy (od katalizatora) Supersprint`a. Tłumiki w b.dobrym stanie z b.ładną oryginalną końcówką. Wrazie co mam więcej części do tego modelu (silnik 2.0 150KM)![]()
W razie proszę o kontakt telefoniczny na nr 519-122-624![]()
Ostatnio edytowane przez czart79 ; 18-09-2012 o 15:27
to jest złącze elastyczne tylko takie, które wytrzymuje 15 lat a nie max 2
możesz to wyciąć i wstawić zwykłe złącze, jak wstawisz kawał rury to za 2 miechy i tak się urwie a to nacięcie w obudowie to pewnie do odprowadzania wody.
AD:czart79
Pisałem dużo wcześniej, że wymieniłem już wydech a zdjęć albo nie chciałeś zobaczyć albo nie masz o wydechu bladego pojeciaPo kiego mi miałby być wydech OD katalizatora do końca ?!
Nie widzisz gdzie jest problem ???
AD: rafal_155
Dzięki wielkie za info. Czyli mogę wstawić tam gdzie ta niebieska krecha złącze elastyczne, tzw. "francuskie" ?
Jak widać oryginalne już odmówiło współpracy![]()
tak, możesz wstawić złącze elastyczne ale musisz je wspawać chyba, że przez stwierdzenie 'francuskie' to właśnie masz na myśli bo ja rozumiem to jako złącze z obejmą 'francuską' na śrubę.
Mam na myśli coś TAKIEGO
PS: Wyciąć trzeba 76mm a rura w tym miejscu ma 65mm średnicy więc średnica takiego zestawu naprawczego powinna mieć na logike 1-2mm więcej.
Ostatnio edytowane przez Quilkhak ; 18-09-2012 o 21:31