Gdzie kupowaliście przewody ?
Różnica na duży plus. Tylko jak już ktoś pisał wcześniej trzeba podejść do tematu całościowo. Tarcze, klocki, płyn i przewody. Ja brałem swoje z alfisti.net. Polecam. Te które ja mam od nich to Goodridge.
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Generalnie przewody w oplocie zaje...sta sprawa.Miałem w motocyklu sportowym i heble były kosa.Miałem wcześniej też w stilo kombi JTD gdzie miałem swap zacisków Brembo z AR166 plus oplot i róznica na tym brembo z oplotem w porównaniu do gumiaków była bardzo duża. Miałem tam zamontowane przewody HELL na początku były ok ale po nie długim czasie okazały się syfem w którym zewnterzna część czyli plastik przetarł się w miejscu przejścia przez przelotkę.Znajomy założył takie przewody Hell w lancii i znowu kicha , przewód pękł przy metalowym zakuciu . Ponadto pękanie przy zakuciu na końcówce zdarzało się częściej, bo miał to też znajomy w fiacie bravo II.Reklamował przewody,po wielkich bólach reklamacja uznana, ale juz tych przewodów do auta nie założył. Także przewody Hell odradzam.
A da się założyć jakieś _bardziej_ gumowe przewody od seryjnych? Bo ja to ciągle ląduję nosem w desce rozdzielczej...
A Goodridge można kupić gdzieś u polskiego dystrybutora ?
Można - PTM.pl dawniej , a teraz to jest Fastforward : biuro@fastforward.com.pl
Dwa razy tam kupowałem, raz dorabiane na wymiar, raz standardowe (akurat od o156tek ale i do 159 na pewno będą) wiem że do sportu je ludzie kupują , ja do amatorskiego również, można zaufać.
nie jest przypadkiem tak, że każdy "gumowy" przewód jest w oplocie. tzn. siatka stalowa jest wewnątrz? Pytam, bo widziałem przytarty gumowy wężyk i miał w środku splot (wydaje mi się, że stalowy). Poza tym nie wydaje mi się, że seryjne sprawne przewody mogą pęcznieć (jeżeli są sprawne).
Skoro jest pompka od układu ABS i eletroniczne rozdzielanie mocy hamowania to nawet standardowe przewody puchną?? Tak pytam, podchodząc do tego na chłopski rozum.