Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Alfa Romeo 156 1.8 ts 16v 98rok POMOCY

Richi1988
    Gość

Domyślnie

ale sluchaj to sie tylko robi jak go pale po nocy lub jak dluzej postoi tak ze 3333 godziny wiec nie wiem o co kaman ? a pompe paliwowa wymienialem i czyscilem maszynowo wtryski wiec juz nie wiem moze ten czujnik teperatury robi swoje co myslisz o tym

- - - Updated - - -

aha a jak ja ja juz kupilem jakies pol roku emu to na gazie ona nie jezdzila bo byly uszczelki na wtryskach od gazu zuzyte a raczej wypalone bo im sie auto od gazu zafuralo i ja przez to gas wyjalem

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Richi1988 Zobacz post
    ale sluchaj to sie tylko robi jak go pale po nocy lub jak dluzej postoi tak ze 3333 godziny wiec nie wiem o co kaman ? a pompe paliwowa wymienialem i czyscilem maszynowo wtryski wiec juz nie wiem moze ten czujnik teperatury robi swoje co myslisz o tym

- - - Updated - - -

aha a jak ja ja juz kupilem jakies pol roku emu to na gazie ona nie jezdzila bo byly uszczelki na wtryskach od gazu zuzyte a raczej wypalone bo im sie auto od gazu zafuralo i ja przez to gas wyjalem
    No i dlatego pisałem o ciśnieniu paliwa. Bo miałem to samo. Jak postał parę godzin to słabo palił, szarpał. Okazało się że zawór zwrotny w pompie nie trzymał i ciśnienie spadało do zera. Niż pompa nie odpowietrzyła całego układu i wytworzyła właściwego ciśnienia, były kłopoty. Wystarczyło wymienić mały oring w pompie. Kosztował chyba 0.5zł i po kłopocie.

Richi1988
    Gość

Domyślnie

Słuchaj a powiedz mi jeszcze czy przez ten oring moze mi sie bak zapowietrzac bo jak otwieram korek baku to robi mi bardzo wysokie cisnienie i nie wiem dlaczego ?a słuchaj wymienialem pompe tez nie na nowa ale mmyslisz ze mozliwe ze w niej tez bedzie niedobry ten oring

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Jeśli wsadziłeś z używanego to wszystko możliwe. Pewność to możesz mieć już przy kupnie nowej a używana to wiesz różnie bywa.

syfon
    Gość

Domyślnie

Słuchaj a powiedz mi jeszcze czy przez ten oring moze mi sie bak zapowietrzac bo jak otwieram korek baku to robi mi bardzo wysokie cisnienie i nie wiem dlaczego ?a słuchaj wymienialem pompe tez nie na nowa ale mmyslisz ze mozliwe ze w niej tez bedzie niedobry ten oring
    Nie sądzę żeby awaria zaworu zwotnego mogła nadmuchiwać Ci bak. Niby jak? W używanej pompie nie masz żadnej gwarancji że jest O.K.
    Łatwo to sprawdzić. Po całonocnej przerwie w jeździe naciśnij na końcu pompy paliwowej ten zaworek( taki sam jak w kole). U mnie rano było było zero ciśnienia. Możesz też odkręcić tylną kanapę i spróbować dmuchnąć do rurki powrotnej. Jak się da to zaworek padł.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Opisane objawy nie pasują mi za bardzo do awarii pompy paliwa.
    Może jednak zajmij się sprawdzeniem czujnika temperatury i przepływomierza.

Użytkownik Rowerzysta Avatar DRACUS666
    Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

a moze komputer powoli sie konczy sprawdz swiece czy wszystkie sa ok jak masz nowe to bedzie widac idealnie ktora pali a ktora nie ,moze uszczelniacze juz sie skonczyly i olejem zarzuca na swiece , jak sie rozgrzeje to na 6 swiecach tez pojdzie hehe
    Ostatnio edytowane przez DRACUS666 ; 08-08-2012 o 11:54

Richi1988
    Gość

Domyślnie

a powiedz mi gdzie sie znajduje ten zaworek co go mozna nacisnac bo pompe paliwowa mam tak jak pisales pod tylna kanapa

syfon
    Gość

Domyślnie

a powiedz mi gdzie sie znajduje ten zaworek co go mozna nacisnac bo pompe paliwowa mam tak jak pisales pod tylna kanapa
    Zaworek na listwie paliwowej na górze silnika, z lewej strony. Podłóż jakąś szmatę i naciśnij. Najlepiej by było zmierzyć tam ciśnienie manometrem. U mnie nie było to potrzebne bo rano miałem cisnienie 0.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

A czy te wszystkie części które wymieniłeś robil ci ktoś adaptacje tego? jakies logi? czy wymieniałeś po kolei? Patrząc po tych opisach to masz zepsute wszystko. W moim starym ts takim samym jak twój przy takich samych objawach tyle ze cały czas zamulony miałem uszkodzone: sonda-lambda, przepływomierz, czujnik temp. ten w termostacie. Tyle że robiłem logi, jeśli nie masz błędów wcale nie znaczy że jest o.k.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia