przeplywke wstawiłem nowa egr zamieniłem z innego auta .pozatym brat ma ta sama alfe i ma ten sam problem :/ już nie mam pojęcia o co chodzi.Podlaczylem do kompa kiedy miałem stara przeplywke były 2 bledy wstawiłem nowa nie ma bledow a dalej zamula
wyniki wyszukiwania dla tlumik szmerow i rezonator.
http://allegro.pl/listing.php/search...k+szmer%C3%B3w
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
Kolejny samobój. Nie chce mi się tłumaczyć jaka jest różnica, bo jak ktoś czerpie wiedzę z allegro to nie ma to najmniejszego sensu.
Specjalnie dla Ciebie łamigłówka- Znajdź tłumik szmerów w JTD. Podpowiedź- on tam naprawdę jest!
phi! co za ludzie
stiv88- obecność rezonatora nie ma raczej wpływu na przepływomierz, ale nie zmienia to faktu, że nie masz części która powinna być. Uzupełniłbym ten brak.
Może być tak, że Twoja Alfa miała kiedyś wizytę u "tjunera", który coś namieszał. Oczywiście to tylko hipoteza.
Ostatnio edytowane przez mac!ek ; 13-08-2012 o 07:12
bonzaj a czy wtedy nie powinienem mieć bledu w kompie ? pozatym tak jak pisałem brat ma taki sam problem .Oczywiście ma ta "puszke na swoim miejscu tej co ja nie mam i i tak dupa"
a za przeplywka wszystko całe, bez dziur?
a MOŻE Z INNEJ STRONY, czy masz dobry przepływomierz,tzn. czy własciwy do wersji 105 hp jest bosch z końcówka nr 019
nazywajcie sobie to jak chcecie specjalisci od układów dolotowych sie znaleźli, nie ma to nic wspólnego z problemem muła w samochodzie a spuszczacie sie nad tym jak by to wpływało na przyspieszenie.
tak wszystko jest ok ogolnie kiedy kupiłem auto tak jak pisałem przeplywka była odpieta wpielem ja i auto muli (na starej przeplywce) kupiłem nowa i dalej to samo brat ma podobnie tyle ze u niego nawet jak jest wepnieta przeplywka jego to pokazuje blad na kompie wepmnie moja stra albo nowa objawy te same co u mnie 0 bledow auto dalej muli.Ktos wie może jakie ma być napiecie na wtyczce od przeplywki na poszczególnym pinie? zdiecia przeplywki:![]()
Ostatnio edytowane przez stiv88 ; 13-08-2012 o 17:19