Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Jaka pojemność baku w Mito benzyna 1,4 ??

Flar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał matek80 Zobacz post
    Mi wchodzi 55-56L. Zawsze tankuję do oporu, że we wlewie widzę paliwo. Mito ma przegrodę paliwową, która pomieści 10-12L do 45L baku. Dlatego trochę jest "zabawy" podczas tankowania, bo pistolet wcześniej wybija i trzeba delikatnie dolewać paliwo. Dowiedziałem się o przegrodzie w serwisie jak o tym wspomniałem. Przynajmniej na trasie i spokojnej jeździe udało mi się przejechać na baku 660KM!!!
    Tule to w trasie robię na "normalnym" tankowaniu

Użytkownik Rowerzysta Avatar misiu_k
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    MiTo 1.4 TB 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Flar Zobacz post
    Jest tylko mała różnica między Waszymi samochodami

Flar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał misiu_k Zobacz post
    Jest tylko mała różnica między Waszymi samochodami
    Tak - na trasie to mocniejsze auto może mniej spalić Bo nie trzeba go tak deptać żeby cokolwiek wycisnąć

Użytkownik Rowerzysta Avatar andkula
    Auto
    Alfa Mito 1,4

Domyślnie

profit jak tam sprawdziłeś bak bo coś cicho

Pozdr

profit
    Gość

Domyślnie

Ostatnio miałem dużo innych zajęć a i żonka mało jeździła Alfą to i nie było okazji. Ale miałem inną zabawną historię. Wracając w ostatni piątek z Gdańska (koncert J.Lo) rozpędziłem się i zanim zdążyłem się zorientować , znalazłem się na wylocie na A1 w kierunku Torunia. Oczywiście w planach miało być najpierw tankowanie na fulla przed powrotem do domu i jakaś kawka na stacji benzynowej. Z racji tego , że jechaliśmy Scenic-iem , komputer podaje zużyte aktualnie paliwo. Czyli szybki rzut oka na wskazania z kompa i wyszło , że spalone paliwo to 56,8 L a bak ma 60 L ! Nadmienię , że mijaliśmy właśnie znak z info , że do najbliższej i chyba jedynej stacji było 46 km. No i byliśmy już za bramkami do opłat. Sytuacja wyglądała tak : Autostrada A1, dozwolona prędkość 140km/h a my jedziemy 90 i zaczynamy liczyć każdy cm sześcienny spalonego paliwa. Jak się okazało dojechaliśmy spokojnie a w baku było jeszcze około 5 L. Uff! Dodam jeszcze , że w drodze do Gdańska trochę upuściliśmy paliwa jadąc pierwszy raz nową autostradą. Jazda z prędkością 180 km/h kosztowała nas jakieś 23,5 L /100km. Przy 140 było to już "tylko" około 11-12L. No cóż , nie od dzisiaj wiadomo , że szybka jazda kosztuje o wiele więcej a czasu wcale dużo nie zaoszczędzimy.

matek80
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Flar Zobacz post
    Tylko że Ty masz kosiarkę do trawy, a u mnie jest o 100KM więcej.

Flar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał matek80 Zobacz post
    Tylko że Ty masz kosiarkę do trawy, a u mnie jest o 100KM więcej.
    Sądzę że przy prędkościach autostradowych to mój pali wiecej niż Twój :|

profit
    Gość

Domyślnie

Witam ,witam no i podaję mój nowy rekord : wczoraj zatankowałem ( na SHELL - u we Wrocławiu ) uwaga - 54,55 L. Jak na 45 L baku to całkiem niezły zapas. Sądzę , że jeszcze ze 2L było w baku. Dodam tylko , że Pan ze stacji SHELL już trochę dziwnie na mnie zerkał jak 10 min tankowałem samochód . Czekam na śmiałka , który przekroczy ten wynik i wleje więcej do baku.
    Pozdrawiam.

- - - Updated - - -

... faktycznie bak ( kształt i odpowietrzenie) w MiTo nie jest zbyt udany. Pistolet odbił już przy wlanych 43 L. Dalej to już było żmudne dolewanie litr po litrze. Ale w sumie dobrze wiedzieć ile do baku wejdzie na maxa , szczególnie jak gdzieś dalej planujemy jechać.

profit
    Gość

Domyślnie

No i jest nowy wynik : wczoraj zatankowałem 55,6 L ( stacja i dystrybutor ten sam). Sądzę , że w baku może z 1 litr zostało ale pewności nie mam. Zdziwiło mnie trochę zużycie paliwa : 8,8 L w mieście ? Trochę dużo jak na taki silniczek. Po mieście na jednym baku zrobiłem 630 km.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Czytam o tych Waszych rekordach w tankowaniach pod korek, i włos mi się jeży na głowie. Czy naprawdę takimi tankowaniami chcecie sobie narobić problemów?