Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Temat: Kupno AR166 ogłoszenie - warto??

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    a gdy się rozgrzeje to są problemy z odpalaniem, wiecie może jaka może być tego przyczyna
    Prawdobodobnie będzie do wymiany czujnik położenia wału korbowego. Koszt coś koło 90~110zł

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

na moje oko to troche malo chca kasy jak za ten rocznik, zebys za chwile nie pisal ze alfy sa be bo juz 5000 wsadziles, ogladalem w podobnym roku wszystkie papiery i raczej wszystko super ale prawie o polowe drozsza i taraz zaluje ze sie nie skusilem :?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Witam ponownie, wczoraj znalazłem piękna czarną AR166 taką jak chciałem prowadzoną w cenie 15 900 2001r. Tylko jest mały minus gościu nie posiada do niej kart kodowych i jest tylko jeden kluczyk. Czy może powiedzieć mi ktoś czy stanowi to jakiś problem, bo wyczytałem gdzieś na forum, że aby dorobić kluczyk musi być karta kodowa a jeśli jej nie ma to sprawa się robi dużo bardziej kosztowna. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Po pierwsze sprawdź czy auto nie kradzione

Potrzebujesz do tego samochodu 3 numerki.
    1. Numerek do kluczyka - aby dorobić drugi na wszelki wypadek.
    Tego nie przerabiałem, ale kluczyk nowy w ASO to wydatek od minimum 500 zl do ponad 1000 zl ( Alfaholicy Strona Główna » Garaż » 147/156/166 » Gałka i kluczyk 166 ) i to pewnie jeśli masz numerek... jeżeli nie masz... to niestety nie wiem.
    2. Numerek do ICS'a - aby komputer działał po np. wymianie akumulatora
    Karta z kodem od ICS jest szara, z tworzywa i ma napis CODE CARD ICS. Zamówienie w ASO kosztuje ~500zł. Muszą wyjąć całe urządzenie, spisać numer, wysłać żądanie do Włoch. Czas oczekiwania 3-4 tyg. ( Alfaholicy Strona Główna » Garaż » 147/156/166 » Problem z kodem ICS )
    3. Numerek do NAVI - aby nawigacja działała (chyba że nie masz navi)
    Podobnie jak powyżej.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

A czy takie kody łatwo można dostać, widzę że z kodami do ics nie na problemu a co z tymi do kluczyka i navi? I mam jeszcze jedno pytanie, jak łatwo i szybko można sprawdzić czy AR nie była kradzioną?

dominik156
    Gość

Domyślnie

Ale facet chyba na motoryzacji się mało zna. "imobilajzer" - no nie wszystkie słowa powinno się spolszczać. "RADIO CD plus zmieniarka i wiele więcej" - wiele więcej czyli pewnie odbiera nawet na falach FM, ma możliwość regulacji dźwięku i może coś jeszcze nawet. Wygląda mi to na zwykłego handlarza. Cena też coś nazbyt okazyjna. Więc z tą daj sobie spokój raczej

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    A czy takie kody łatwo można dostać, widzę że z kodami do ics nie na problemu a co z tymi do kluczyka i navi?
    Do NAVI tak samo jak do ICS. Z kluczykami nie miałem doświadczeń.
    Cytat Napisał b-ski
    jak łatwo i szybko można sprawdzić czy AR nie była kradzioną?
    Na każdym posterunku Policji, podajesz nr nadwozia. 5minut. Ale przez telefon nic Ci nie powiedzą, takie mają zalecenia. Najlepiej autkiem podjechać, sprawdzają numerki VIN i silnika oraz czy nie przespawano numerków. Są bazy danych w necie, ale one nie są do końca wiarygodne (bo większość jest do aut z USA).
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Po pierwsze sprawdź czy auto nie kradzione

Potrzebujesz do tego samochodu 3 numerki.
    1. Numerek do kluczyka - aby dorobić drugi na wszelki wypadek.
    Tego nie przerabiałem, ale kluczyk nowy w ASO to wydatek od minimum 500 zl do ponad 1000 zl ( Alfaholicy Strona Główna ť Garaż ť 147/156/166 ť Gałka i kluczyk 166 ) i to pewnie jeśli masz numerek... jeżeli nie masz... to niestety nie wiem.
    2. Numerek do ICS'a - aby komputer działał po np. wymianie akumulatora
    Karta z kodem od ICS jest szara, z tworzywa i ma napis CODE CARD ICS. Zamówienie w ASO kosztuje ~500zł. Muszą wyjąć całe urządzenie, spisać numer, wysłać żądanie do Włoch. Czas oczekiwania 3-4 tyg. ( Alfaholicy Strona Główna ť Garaż ť 147/156/166 ť Problem z kodem ICS )
    3. Numerek do NAVI - aby nawigacja działała (chyba że nie masz navi)
    Podobnie jak powyżej.
    ceny troche sie zmieniły bo dorabiałemostatnio kluczyk do Cromy nowej to koszt 560zł brutto, karte do ICS zamawialem w ASO i płaciłem chyba 160zł i czas oczekiwania 10 dni roboczych także bez stresowo

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Witam mam pytanko, czy przy kolejnej rejestracji pojazdu zarejestrowanego już w polsce potrzebna jest karta pojazdu?

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    Witam mam pytanko, czy przy kolejnej rejestracji pojazdu zarejestrowanego już w polsce potrzebna jest karta pojazdu?
    tak jest niezbędna o ile została wydana