Prawdobodobnie będzie do wymiany czujnik położenia wału korbowego. Koszt coś koło 90~110złNapisał b-ski
Prawdobodobnie będzie do wymiany czujnik położenia wału korbowego. Koszt coś koło 90~110złNapisał b-ski
na moje oko to troche malo chca kasy jak za ten rocznik, zebys za chwile nie pisal ze alfy sa be bo juz 5000 wsadziles, ogladalem w podobnym roku wszystkie papiery i raczej wszystko super ale prawie o polowe drozsza i taraz zaluje ze sie nie skusilem :?
Witam ponownie, wczoraj znalazłem piękna czarną AR166 taką jak chciałem prowadzoną w cenie 15 900 2001r. Tylko jest mały minus gościu nie posiada do niej kart kodowych i jest tylko jeden kluczyk. Czy może powiedzieć mi ktoś czy stanowi to jakiś problem, bo wyczytałem gdzieś na forum, że aby dorobić kluczyk musi być karta kodowa a jeśli jej nie ma to sprawa się robi dużo bardziej kosztowna. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
Po pierwsze sprawdź czy auto nie kradzione
Potrzebujesz do tego samochodu 3 numerki.
1. Numerek do kluczyka - aby dorobić drugi na wszelki wypadek.
Tego nie przerabiałem, ale kluczyk nowy w ASO to wydatek od minimum 500 zl do ponad 1000 zl ( Alfaholicy Strona Główna » Garaż » 147/156/166 » Gałka i kluczyk 166 ) i to pewnie jeśli masz numerek... jeżeli nie masz... to niestety nie wiem.
2. Numerek do ICS'a - aby komputer działał po np. wymianie akumulatora
Karta z kodem od ICS jest szara, z tworzywa i ma napis CODE CARD ICS. Zamówienie w ASO kosztuje ~500zł. Muszą wyjąć całe urządzenie, spisać numer, wysłać żądanie do Włoch. Czas oczekiwania 3-4 tyg. ( Alfaholicy Strona Główna » Garaż » 147/156/166 » Problem z kodem ICS )
3. Numerek do NAVI - aby nawigacja działała (chyba że nie masz navi)
Podobnie jak powyżej.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
A czy takie kody łatwo można dostać, widzę że z kodami do ics nie na problemu a co z tymi do kluczyka i navi? I mam jeszcze jedno pytanie, jak łatwo i szybko można sprawdzić czy AR nie była kradzioną?
Ale facet chyba na motoryzacji się mało zna. "imobilajzer" - no nie wszystkie słowa powinno się spolszczać. "RADIO CD plus zmieniarka i wiele więcej" - wiele więcej czyli pewnie odbiera nawet na falach FM, ma możliwość regulacji dźwięku i może coś jeszcze nawet. Wygląda mi to na zwykłego handlarza. Cena też coś nazbyt okazyjna. Więc z tą daj sobie spokój raczej
Do NAVI tak samo jak do ICS. Z kluczykami nie miałem doświadczeń.Napisał b-ski
Na każdym posterunku Policji, podajesz nr nadwozia. 5minut. Ale przez telefon nic Ci nie powiedzą, takie mają zalecenia. Najlepiej autkiem podjechać, sprawdzają numerki VIN i silnika oraz czy nie przespawano numerków. Są bazy danych w necie, ale one nie są do końca wiarygodne (bo większość jest do aut z USA).Napisał b-ski
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
ceny troche sie zmieniły bo dorabiałemostatnio kluczyk do Cromy nowej to koszt 560zł brutto, karte do ICS zamawialem w ASO i płaciłem chyba 160zł i czas oczekiwania 10 dni roboczych także bez stresowoNapisał ozzy
Witam mam pytanko, czy przy kolejnej rejestracji pojazdu zarejestrowanego już w polsce potrzebna jest karta pojazdu?
tak jest niezbędna o ile została wydanaNapisał b-ski