faktycznie z tymi przewodami NGK to coś nie tak, miałem i po niedługim czasie złapały przebicie, a tak wszyscy zachwalali je, zmieniłem potem na Bosch (o pół tańsze), oj problem znikł.
faktycznie z tymi przewodami NGK to coś nie tak, miałem i po niedługim czasie złapały przebicie, a tak wszyscy zachwalali je, zmieniłem potem na Bosch (o pół tańsze), oj problem znikł.
mam pytanie czy do 1.4 boxer dobre będą świece bosch super- 4 elektrody lub beru- 3 elektrody ?
do boxera najlepsza 1elektrodowa prosta świecamam ngk v line bp6 czy coś takiego. po zmianie ze starych 3elektrodowych auto od razu chętniej się wkręcało na obroty
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
mam identyczny silnik i jezdze na ngk v line koszt swiec 28 pln robocizna własna :p
szukam świecy do boxera 1.7
czy to są te świece (znalazłem na intercars):
BCP7ES 5030 Świeca zapłonowa NGK Świeca zapłonowa (cena za 1 szt.) Producent: NGK
W magazynie: >9 szt. Cena detaliczna bez VAT: 9.73 PLN Kup za: 9.24 PLN
inne jakie znajdywałem (po nr 60569957.) kosztują koło 50zł za sztuke więc moge sie domyślać że te wyżej są złema ktoś jakies tańsze dojścia do świec do boxera 1.7?
Ostatnio edytowane przez PawelRm ; 16-01-2013 o 15:30
ja zaryzykuje i kupię 4 elektrodową prawedę mówiąc to dużo czytałem na temat świec do boxera 1.4 i doszłem do wniosku że każdy chwali te co ma, jedyna różnica jest taka że jak w jedno elektrodowej zbierze się nagar to słabo pali a w 4 ma do wyboru jeszcze 3 elektrody, iskra i tak przeskakuje na 1 elektrodę Najwyżej wymienie na inne.
Ostatnio edytowane przez Kris1979r ; 16-01-2013 o 16:39