Szkody są dosyć małe inne jak w moim aucie to też zmienia postać rzeczy co do kwoty to nikt nie jest w stanie napisać ale może być dość sporo ja za same lusterko (gołe bez elektryki) w starym mercedesie dostałem 350 zł a nowe kosztowało mnie 49 zł także trudno określić czy policzą cały zderzak czy tylko gril zawsze możesz jechać do rzeczoznawcy i wycenić szkode koszt ok 150 zł ale bedziesz wiedział jakich pieniedzy możesz sie domagać
Tak się składa że sprawca tego wypadku był ubezpieczony w PZU (Dobrze czy źle??) a co do zderzaka to on też jest poharatany koło grilla
Z tego co widziałem to zderzak na pewno nowy ,grill też maska raczej także bo jest złamana na wzmocnieniach a co dalej to nie wiem
Ostatnio edytowane przez odison ; 28-08-2012 o 17:53
up! up! up!
Szkoda będzie likwidowana z OC, tak więc można naprawiać w serwisie i ZU zapłaci za przedstawione faktury/rachunki z serwisu/warsztatu.
Tak więc nie ma gdybania za duża za mało.
Jeśli będziesz chciał nareperować u Pana Tadka, który nie wystawia rachunków to wtedy może być różnie z wyceną, ale generalnie z OC są OK.
Ta jasne jedz do serwisu zapłać ze swojej kieszeni a później lataj latami po sądach bo ubezpieczalnia zapewne na to nie pójdzie Kryswin zapomniałeś że TU odliczy amortyzacje także życze powodzenia !!!
o jakiej amortyzacji mowisz w przypadku przedlozenia rachunkow za wykonana naprawe?![]()
Jak kupisz np. auto za 100tyś i po 10 latach warte jest 10tyś i ktoś rozbije tobie auto to ile za nie dostaniesz jeżeli bedzie szkoda całkowita ??? to jest właśnie amortyzacja. Ja sam próbowałem tak zrobić TU to złodzieje i jak pisałem nie pójdą na to może ktoś ma inne doświadczenie w tej sprawie ja pisze to co wiem ze swojego doświadczenia to tyle.
Mówimy o amortyzacji w przypadku naprawy w ASO jest papier ma byc zapłacone.
Jednak jeśli to PZU to zapewne pójdzie wszystko do wymiany.
U mnie za dużo mniejszą rzecz poszedł zderzak do wymiany, pas tylny do wymiany i pare innych pierdułek.
Wszystko co dostało pokaż rzeczoznawcy. Oczywiście w wycenie niech pamięta o wszystkich śrubkach nie śrubkach ... może sie smiejecie, ale to ponad 60zł za tylny zderzak.
Jak połamało może nadkola - tzn mocowania w nadkolach, to również niech ci to doliczy.
Akurat z likwidatorami z PZU z tego co ostatnio widziałem nei ma problemu - i spokojnei doliczają co potrzeba
147 powodów do zadowolenia