Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Nie odpala, brak zapłonu. JTD

Użytkownik Ogier Avatar ksiazelasic
    Mieszka w
    Legnica/Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

tak jak mowi Jacenty.
    Rozumiem, ze placi sie komus za wiedze. Ja nie potrafilem na tamten moment tego zrobic, moze za bardzo spanikowalem. Moj blad - place za to.
    Ale chodzi mi o sposob podejscia tego "mechanika" do sprawy. Chcialem sie tutaj tylko upewnic, ze koles mnie sciemnial, aby tylko wziac ode mnie wiecej pieniedzy. Teraz juz wiem ze nie warto tam zagladac
    co raz mniej uczciwych mechanikow mozna spotkac niestety.. pewnie gdyby powiedzial ze: diagnoza usterki, wymiana bezpiecznika i podpiecia pod kompa tyle kosztowala to bym pewnie nic nie dopisywal juz w tym temacie i nie wracal do tego. Tylko napisalbym ze winny byl temu taki i taki bezpiecznik dla przyszlych pokolen (prawdopodobnie 30A na akumulatorze).

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Ja bym nawet dawał rękę uciąć że bezpiecznik. Żeby spalić mostki to trzeba ohohohohho czasu i prądu a po to są bezpiecznik żeby tak nie było. Co do uczciwości... Hm napewno do niego nie wrócisz więc cóż jego sprawa jak koledzy mówili raz się nachapać i koniec. No ale niestety pozostałości po PRLu zostały i myślę że takich ludzi to nic nie zmieni.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Nawet jeśłi tak było to wiedział który wymienić i za tę wiedzę zapłaciłes
    Popieram.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post
    moze i zaplaciles za know-how, ale przyznajcie to zachowanie jest typowo polskie.. gosc nie mysli z wyprzedzeniem tylko krotkoterminowo jak najwiecej sie nachapac bo nie wiadomo co bedzie jutro, Ty do niego wiecej juz nie wrociesz, znajomym go tez nie polecisz, ale on zadowolony ze ma 2 stowki w kieszeni, ale stracil potencjalne kilka stowek w przyszlosci..
    Typowo polskie to jest własnie nasze podejście że sami naprawiamy swoje samochody nie mając odpowiedniej wiedzy ani narzędzi.W razie niepowodzenia samochód ląduje u mechanika który z reguły jest oszustem bo znalazł usterkę ale my spędzilismy kilka nocy na czytaniu róznego rodzju forach internetowych i tam nikt nie pisał nic o takiej usterce jaką mechanik wykrył. Wniosek zatem pozostaje jeden. Mechanik to złodziej oszust i wiecej do niego nie jechać. Tak jest ze wszystkim . Nie dajemy innym zarobić przez co sami jestesmy w gruncie rzeczy biedniejsi.
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage