jutro bedzie siłownik,prosiłbym Cię Danus77 o pomoc,jak już bede miał go na msc-u podam model i schemat układu
jutro bedzie siłownik,prosiłbym Cię Danus77 o pomoc,jak już bede miał go na msc-u podam model i schemat układu
Siłownik dostarczony,ale żadnej konkretnej nazwy co to za model jedyne to: 5P Master Carprotect,wg kolorów:
-czarny, biały, brązowy, niebieski, zielony,
teraz co gdzie podłączyc,do zamka kierowcy ida dwie wiązki grubsza 4przewody:
-czarny
-zaslepiony
-biały z zielonym paskiem
-szary z dwoma zielonymi paskami
-zółty z dwoma czarnymi paskami
cieńsza 2 przewody:
-biało żółty
-niebiesko zielony
prosibłym o manuala ew.schemacik elektryczny na podłączenie siłownika
Ostatnio edytowane przez jarek grabowski ; 03-09-2012 o 13:31
Zasilanie siłownika:
Siłownik Instalacja
niebieski szaro-zielony
zielony żółto-czarny
Sterowanie:
Siłownik Instalacja
czarny czarny
biały biało-żółty
brązowy niebiesko-żółty
Za każdym razem musisz ustalić prawidłową logikę, tzn. połączyć przewody i zobaczyć
czy zamek nie działa odwrotnie.
Edit:
Jest jeszcze przewód biało-zielony dla oświetlenia wewnętrznego. Ma podać masę po otwarciu zamka,czyli musisz go połączyć z białym.
Ostatnio edytowane przez danus77 ; 03-09-2012 o 14:46
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
właśnie tak jak mówiłeś zamiast zamykać otwiera sie,tylko że to pierwsze połączenie jest git,bo poza nim wszystko jest tak jak powinno być,gdy zaczne zmieniac przewody zaczyna świrowac
Ostatnio edytowane przez jarek grabowski ; 03-09-2012 o 15:48
jarek ale po twojej wypowiedzi nie wiem czy jest dobrze, czy jest jakiś problem ?
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
problem polegał na tym że po podłączeniu wszystkiego tak jak mnie pokierowałeś,siłownik zamiast sie zamykac otwierał sie,gdzie centralny,bagażnik ogólnie zadziałał jak powinien,poprostu pokombinowałem z umiejscowieniem tego ustrojstwa,i gra i buczy,wielkie dzięki Danus,stawiam 0.5L Wyborowej
Danus help,małe komplikacje. Z centaralnym wszystko gra- jak otwieram oświetlenie wew sie zapala,jak zamykam gaśnie, ale po wejściu do auta i zamknieciu drzwi na desce wyświetla sie że drzwi sa nie zamkniete,i pali sie to non stop jak jade,pewno cos żle podłączyłem
Są tam jakieś dwa przewody,ale jak i gdzie je teraz podłaczyc ,centralny mi śmiga aż milo,wiec nie chciał bym zbytnio grzebać.
Jarek chyba popełniliśmy błąd z mojej winy (niedopatrzenie). Podepnij ten przewód biało-zielony z powrotem do starego zamka i będzie dobrze.