spoko skoro takto w poniedzialek bede widzial sie z rodzinka to cos porobie i wbije na forum![]()
spoko skoro takto w poniedzialek bede widzial sie z rodzinka to cos porobie i wbije na forum![]()
to czekamy na ten filmik...
Ostatnio edytowane przez Piotr 30 ; 31-08-2012 o 19:56
Mała regułka dotycząca tych diód i ich zastosowania:
Lampka ta chyba też pasuje do 156 FL - trzeba będzie się tym zainteresować. Co do samego podłączenia to polecam podłączyć pod oświetlenie deski.OŚWIETLENIE AMBIENTE
Oświetlenie Ambiente to dwie diody wbudowane w panel oświetlenia wnętrza, który umieszczony jest w podsufitce. Po włączeniu, diody emitują delikatne światło, które szczególnie nocą pomaga kierowcy w orientacji, oświetlając kontury wnętrza. Oświetlenie ułatwia obsługę urządzeń na desce rozdzielczej i zwiększa bezpieczeństwo i komfort.
Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 02-09-2012 o 19:05
Powiem szczerze, że wszystkie przyciski w GT są dość dobrze oświetlone, nie gubiłem się. Ten opis to takie marketingowe gadanie. Dużo bardziej praktyczną rzeczą byłoby podświetlenie stacyjki. Przed GT miałem 3 inne samochody i w dwóch z nich stacyjki były podświetlane co było dla mnie szalenie wygodną rzeczą. Teraz siadając w nocy do auta w zaciemnionym miejscu często rzucam mięsem bo nie widzę gdzie wkładaćdelikatne światło, które szczególnie nocą pomaga kierowcy w orientacji, oświetlając kontury wnętrza.![]()
i co, wrzuci ktos filmik ?![]()
http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...610604985.html
Tutaj jest zdjęcie samej lampki z Brery. Nie wiadomo również czy mikrofon z MITO działał by dobrze w GT.
Lampka w brerze a w 159 to zupełnie inna bajka, byłem ostatnio w salonie alfy i w nie każda alfa mito ma oświetlenie adaptacyjne, więc nie polecam kupna lampki bez jej obejrzenia, natomiast wszystkie gulliety są plug and play do 147 i GT nie wiem jak to wygląda w 156 (nigdy nie siedziałem) Mikrofon do navi działa na 99% . Poluje teraz na odpowiednią lamkę w odpowiedniej cenie i będę kombinował.
Wygląda to mniej więcej w ten sposób.Czyli 156 wersja z OŚWIETLENIEM AMBIENTE
Tylko mam jeszcze takie pytanie tam z tyłu jest 2 przewody do podłączenia. Ten po lewej jest to tych dwóch diód, ale ten po prawej nie wiem do czego jest? Może jakoś do mikrofonu?