dzieki slavol konkretna odpowiedz...
- - - Updated - - -
ile wchodzi nowego płynu po wymianie chłodnicy?
dzieki slavol konkretna odpowiedz...
- - - Updated - - -
ile wchodzi nowego płynu po wymianie chłodnicy?
witam
moim zdaniem to termostat lub przekaznik który zabezpiecza termostat umnie tak było zmieniłem termostat dalej sie grzała i po wymianie przekaznika było ok
jaki przekaźnik??? termostat mam nowy...
też Ci wyrzucało wode i grzeł się??
Jasio80 zapewne miał na myśli przekaźnik odpowiedzialny za pracą wentylatora chłodnicy.
sprawdziłem ... i okazało sie chłodnica gdzies jest nieszczlena.... dolałem płynu zapaiłem auto... wczesniej odpowietrzyłem ja i płyn polał sie ciurkiem z chłodnicy...
a wiedz czeka mnie poszukiwania i kupno (nowej) chłodnicy....
- - - Updated - - -
jak myślicie czy kupić nowa czy używana chłodnice... na necie znalazłem kilka owych...
która doradzicie????
znalazłem taka....
http://sklep.intercars.com.pl/?towko...otitle=1&wsk=O
a na allegro tez sa z tym ze w cenie mniej wiecej od 200 do 300pln
o tym trzeba pamietac !!! Pozatym jezeli mial by uszczelke pod glowica walnieta to albo olej dostal by mu sie do plynu chodzacego odkrecasz korek i widac czy jest olej albo plyn chlodniczy znalazl by sie na korku od oleju "bialy majonez na korku".Jezeli chcesz kupic uzywana i nie jest przegnita w bardzo dobrej cennie to czemu nie .Ja kupilem nawet przegnita i 2 lata mialem spokoj ;p .Kiedy wymienisz chlodnice odpowietrz uklad i sprawdz czy wlacza ci sie wentylator .Powodzenia
no przyczyn moze byc wiele mogla moze pujsc uszczelka od kolektora i tez plyn bedzie spierdzielal