Ja niestety tego też nie mogę zagwarantować. Fabryczna navi w 156 niby ma taką samą kostkę, a zmieniarka nie współpracuje.
Ja niestety tego też nie mogę zagwarantować. Fabryczna navi w 156 niby ma taką samą kostkę, a zmieniarka nie współpracuje.
a ta nawigacja jest od blaupunkta? te wszytskie radia które są wymienione w opisie zmieniarki pochodzą chyba właśnie od tej firmy. Moje radio też, może zadziała.
Jeśli chcesz być królikiem doświadczalnym to zamawiaj...
Navi w 156 to Blaupunkt RNS4
no chyba zamówię i zobacze najwyżej sprzedam na forum, może komus sie przyda. Czy to rozróżnienie na marki ma znaczenie? Widzę na allegro że np do vw sa tańsze.
Akurat te wtyczki na zdjęciach niczym się nie różnią.. tylko tym ze od vw możesz jeszcze coś podłączyć pod tą samą kostkę taki rozgałęźnik..
Mogą zmieniarki różnić się rodzajem kodu przesyłanego do radia ale wydaje mi się że to przy radiach tej samej firmy nie powinno być problemu..
Ogólnie jest to standardowe złącze ISO
Kostka od VW potrzebuje masę z zewnątrz jak widać na zdjęciu. Kostka od Alfy jak widać masę bierze z radia.
No ale jeśli dla kogoś są jednakowe...
Zmieniarki nie działają bo mają różne protokoły komunikacji. I kupowanie jako królik doświadczalny jest bez sensu![]()