jak juz cos robic to porzadnie.... a nie jakies powerboxy
jak juz cos robic to porzadnie.... a nie jakies powerboxy
A to nie jest porządne ??
Masz 2 mapę silnika tak jakbyś miał drugi kom i w każdej chwili możesz go włączyć/wyłączyć
Nie druga mape silnika, tylko jakis badziew, ktory oszukuje wskazania z mapsensora i przeplywki...
dokladnie.
druga mape - dopasowana do konkretnego silnika, to ci zrobia chlopaki w profesjonalnym zakladzie
Chociaż nie radź powerboxów... pomijając wątpliwość właściwych efektów - tak jak koledzy pisali to tylko oszukiwanie kompa co do parametrów, to ma to zgubny wpływ na silnik. Nie mogę znaleźć właśnie... ale widziałem w necie kiedys jak koleś długo jeździć na takim boxie.... pięknie powypalał tłoki .
Koledzy... Jesli nietestowalicie powerboxa a opieracie sie na "slyszalem", gdzies widzialem to nie piszcie bzdur.
Ja testowalem i jezdze na codzien juz w drugim klekocie z powerrail noviteca.... Jest dobrze
Nie pisze tu o gownach z allegro z rezystorkiem w puszce.
Novitec to klasa i nie bez przyczyny kosztuje 400euro
Jak to dokladnie dziala, ze jest dobrze to nie wiem
Tez bylem nastawiony sceptycznie.
Ale dziala i gdzies mam nawet wykres z hamowni...
Wiadomo, ze indywidualny program jest duzo lepszy, ale noviteca polecam.
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
Ok rozumiem, że są dobre i lepsze... ale chciałbym znać zasadę działania "tych lepszych" . Poza przekłamaniami poszczególnych parametrów taki box tak naprawdę "nie wie" co jest optymalne dla silnika. Nie jeździłem na tym ale kiedyś sporo googlowałem i nie spotkałem raczej dobrych opinii.
Jednak biorę swój margines błędu i chciałbym tylko aby mi ktoś wyjaśnił dlaczego się mylę.
jacoff
a ile z tym przejechałeś km i jakie efekty widzisz w mocy i spalaniu? Bo też słyszałem same negatywne opinie o tym (oprócz tych, którzy to sprzedająNawet koleżka z serwisu forda mi to odradzał.
Pzdr
Co tu dużo mówić - już z założenia BOX nigdy nie dorówna modyfikacji oprogramowania w danym aucie przez profesjonalistę w temacie. A nie dorówna bo program jest pisany indywidualnie do danego egzemplarza, na bieżąco kontrolując wprowadzane zmiany. A box jest 'uniwersalny' i koniec.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Ogolnie zrobilem na Novitecu jakies 30tys km.
Zadnych problemow.
Jest frajda z jazdy w porownaniu do serii, spalanie takie samo lub lekko nizsze...
Ale novitec musi byc montowany do 100% sprawnego auta.
W kolegi 156 byly przeladowania i bledy z cisnieniem na szynie...
A niby ten sam silnik.
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2