Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [156] Fotele MOMO ?!

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

bose w innych autach gra duuużo lepiej. A czy to jest najwyższa półka z seryjnie montowanego?
    Zapraszam Do Toyoty. Tam za dopłata masz lepsze granie

Patricko
    Gość

Domyślnie

Oj ludzie ludzie. Narzekać każdy potrafi, ale docenić to już nikt.
    To co oni mają wam tam montować, żebyście byli zadowoleni?
    Co jak co, ale chyba nie w każdym aucie montują takie nagłośnienie, prawda?
    I to seryjnie, a nie za dopłatą.
    Na dodatek marki, która jest uważana za jedną z najlepszych w światku systemów CA.
    Nie jestem specjalistą w dziedzinie CA, ale wiem tyle że BOSE słabe nie jest.

Owszem, może głośniki nie są w Alfie jakieś cudowne...ale ludzie...nie jesteśmy jakimiś audiofilami (przynajmniej ja), żeby potrzebować w samochodzie drugie kino domowe, za cenę drugiego samochodu. No chyba, że używacie samochodu jako szafy grającej na kółkach...

Jakby paręnaście lat temu ktoś powiedział, że w samochodach (za rozsądną cenę, a nie pokroju Jaguara, czy podobnych) będą seryjnie montowanie CA i to takiej marki, to postukał by się po czole. A dzisiaj proszę. Niekiedy nawet dzisiaj samochody nowe z salonu nie mają głośników z tyłu, nie wspominając o basie w bagażniku. Ale my mimo to narzekamy...bo taka jest natura człowieka.

Słucham radia podczas jazdy, a od czasu do czasu płyty i tyle. Czyli jak każdy normalny człowiek. Jak jadę na dłuższą trasę to i tak wyłączam radio. W każdym razie jestem zadowolony, i o to tutaj chodzi.

Przytoczę może taką sytuację (nie związaną w niczym z CA, Alfą, itd.).
    Ktoś chciał zakupić kino domowe do domu. A jako, że sprzedawcy wcisną nam wszystko byle sprzedać to zaczerpnął porady na forum poświęconym wyłącznie tej tematyce. Opisał swój problem, że potrzebuje zwykłego acz w miarę dobrego kina domowego, by zadowoliło ucho normalnego człowieka. I jakie dostał odpowiedzi? Głośniki za 10tys. zł, wzmacniacz za drugie tyle, przewody również za pare tysięcy złoty, i jako tako będzie grało, przy czym cała cena wychodziła mniej więcej tyle ile cena dobrego samochodu (używanego bo używanego ale dobrego).
    Jaki morał? Ano taki, że po co pakować nie wiadomo jakie sumy skoro zadowoli nas w zupełności coś co kosztuje 100x mniej. A w przypadku BOSE, dostajemy to całkiem za darmo (no może nie tak darmo bo jest to wliczone w cenę samochodu).

UWAGA WAŻNE
    Nie chcę tutaj wzniecać kłótni. Chociaż i tak pewnie zaraz znajdzie się ktoś kto będzie brał pod lupę każde moje zdanie i wytykał mi jaki to nie obeznany jestem i pisze bzdury. Zostanę zlinczowany tylko za to, że podoba mi się to co mam we własnym samochodzie. Chciałem tylko przelać swoje przemyślenia na .... ekran?

A TU WAŻNIEJSZE
    Ludzie, chce wam dać do zrozumienia, żeby się cieszyć tym co mamy/dostajemy, a nie narzekać! Nie podoba Ci się i chcesz zmienić na lepsze? Proszę bardzo! Nikt nie broni, ale nie nadawaj, wyśmiewaj, wytykaj wad tych gorszych. (Mówię ogólnikowo, nikogo tutaj nie mam na myśli).

Jestem ogromnie zadowolony z tego co mam w tym samochodziku i uwielbiam go takim jakim jest, i nic bym w nim nie zmienił! Dosłownie, wszystko jest tak jak ma być! I docencie swoje samochodziki i to co w nich jest, a nie szukajcie samych usterek/wad/niedoróbek, a szczególnie u innych bo nie o to tutaj chodzi...

Rozpisałem się, ale i tak pominąłem pewnie sporo rzeczy o których chciałem napisać, ale mam nadzieję, że przynajmniej parę osób weźmie to sobie do serca

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

doceniam swój samochód ale nie mam złudzeń ze nie jest idealny
    BOSE nie było seryjne o ile mi wiadomo. Ale tu moge się mylić

Co do twojego przykładu kina domowego. Jak idziesz do salonu Bentleya i chcesz kupić małe auto na codzień to nie dziw sie że sprzdadzą ci Continentala GT bo to ich najmniejszy model.

Doman
    Gość

Domyślnie

a ja nie mam systemu bose ale ostatnio sie zaskoczylem
    a wiec : chcialem cos polepszyc w naglosnieniu mojej belli wiec postanowilem isc jak najmniejszym kosztem i na poczatek wygluszyc dzwi po sciagnieciu tapicerki okazalo sie ze dzwi w alfach juz sa wygluszone ale sie zdziwilem
    pozdrowionka

provokator
    Gość

Domyślnie

oj ale chyba nie we wszystkich?

Doman
    Gość

Domyślnie

naprawialem u znajomego mechanizm szyby w 166 2.0 benzynka nie jakas mega wypasiona ze wszystkim a wyciszenie bylo ale za wszystkie reki nie dam uciac :-) no i niektorzy wyciszaja wiec wczesniej nie mieli :-)

Starscream
    Gość

Domyślnie

ja mam wyciszoną, ale nie miałem jakiegoś super jakościowo dźwięku z głośników.. Co mnie zaskoczyło, to to, że mam kierownicę MOMO :shock:

Użytkownik Świeżak Avatar matuch
    Mieszka w
    Rawicz-wielkopolska
    Auto
    AR Giulietta 1.4 T 170 KM

Domyślnie

ja tez mam skorzane kremowe fotele momo w mojej 156 a mam pytanko jak sprawdzic jakie jest naglosnienie w mojej alfuni ?
    Matuch-miłośnik szybkich Pań i pięknych Alf

Doman
    Gość

Domyślnie

kolego Starscream moj dzwiek jest tez raczej sredni i wygluszenie stwierdzam ze tez srednie ale jest :-)