Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: [156] Nieudana opercja na przeplywce

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

zamiennika nie kuouj bo wywalisz kase
    Jedyne przeplywki jakie sprawdzaja sie w AR to Bosch i podobno magneti marelli

W jaki sposob czysciles przeplywomierz ze ulegl on uszkodzeniu ??
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał hocken
    aaa jeszcze jedno jak lapie lewe powietrze to kontrolka od wtryskow nie ma prawa sie wlaczyc??
    Jak bierze lewe powietrze to kontrolka się nie zapala, a silnik źle pracuje.
    Jakbyś był zainteresowany tym przepływomierzem to zadzwoń wcześniej, żeby się umówić - mój telefon 0504 960 860. Dobrze też by było gdybyś miał kluczyk do odkręcenia samego wkładu (torks security), a jak nie masz takiego kluczyka to natnij wcześniej wkręty brzeszczotem lub gumówką, żeby można je było łatwo odkręcić zwykłym śrubokrętem- wtedy nie trzeba będzie demontować całego przepływomierza tylko zamienimy wkłady i wszystko będzie jasne. Zobacz też, jaki masz numer przepływomierza, bo musi być odpowiedni.

provokator
    Gość

Domyślnie

z tą przepływką to ogólnie są dziwne historie, wymieniłem ostatnio podupadającą na nową boscha i też nie jest za dobrze...
    na starej obroty idealnie w miejscu były, wadą było brak ciągnięcia na wysokich i "dziury w obrotach", po wymianie ciągnie ładnie do samej góry ale obroty falują...
    więc trochę dziwna historia ale jakoś nie mam już sił z tym walczyć, tak czy inaczej co do zamienników to mam podobne zdanie jak koledzy.

hocken
    Gość

Domyślnie

po cało dniowej walce z alfa. udalo sie zorbilem zawieszenie zbierzonsc no i przeplywke.
    owa przeplywka nie jest orginalna ale po wymianie i przeczyszczeniu perzustnicy. CUD.
    inny samochod obroty nie faluja i wszystko jak bylo oki. na biegu jalowym przy pelenym obciazeniu swiatla radio klima wachaja sie od 1000 do 1100 wiec chyba oki. jutro ruszam w trase wiec wyjdzie w praniu. jak zacznie sie cos dziać to przyjade do Ciebie jak bede w wroclawiu. tak czy siak napewno odezwe sie. bardzo dziekuje za pomoc WASZE ZDROWIE!

adamodg
    Gość

Domyślnie

aż sam jestem ciekaw ile da rade ten zamiennik przepływki ( 100km czy mniej lub troszke więcej )

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

A jaki to zamiennik - chińczyk, czy Magneti Marelli, bo jak chińczyk to na pewno nic nie warty. Jakby co to mój przepływomierz jest bosch 0 280 218 019.

adamodg
    Gość

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał adamodg
    No to raczej wyrzuciłeś pieniądze, ale spróbuj jeszcze sprawdzić na kompie, czy ta przepływka jest coś warta. Mój kolega z forum kupił kiedyś coś takiego i zwrócił czym prędzej.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia