Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Temat: chcę kupić!!!

delejal'holik
    Gość

Domyślnie

Dzięki za info (szczególnie krzepiąca wiadomość od pafki ), w mojej okolicy są jeszcze dwa ogłoszenia, http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-n...C26011959.html (ta uszkodzona),
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C24734973.html (ta ze względu na kolor do oklejenia na inny i diagnoza silnika),
    będę chciał je wszystkie pomału oglądnąć. Czy może Szanowne grono ma jakieś wieści o w. w? Pozdrawiam

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

chłopie... nie trzeba być fachowcem żeby zauważyć że to jakies trupy są.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Otwóz doradztwo przez internet jak jesteś taki fachowiec żeby przez internet po obejrzeniu zdjęć to stwierdzić.
    Kolega napisał w nawiasach że widzi że nie są to 100% auta i liczy się z tym że coś musi w nich zrobić , wiec raczej liczy na konkretne info czy ktoś to oglądał , a nie na wróżenie z fusów.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

delejal'holik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sagat Zobacz post
    chłopie... nie trzeba być fachowcem żeby zauważyć że to jakies trupy są.
    a dlaczego tak sądzisz?

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Delejal.. nie zebym Ci odradzal, bo Brera to najpiekniejsdze coupe jakie powstalo wg mnie, Ty widze juz zdecydowany.
    Jednak po opinii pafki mozna winoskowac ze to wlasciwie jak auto rodzinne...
    Z moich obserwacji powiedzialbym tak ze z tylu miejsca nie ma, polozysz tam torbe wzdluz na siedzeniach i tyle. To jest auto dla dwoch osob i wg mnie pisanie ze fotelik czy cos sie zmiesci ok jak upchniesz to cos tam zmiescisz, ale komfortu nie bedzie zadnego, trzeba miec tego swiadomosc, nie mowiac o dluzszej trasie. Kol na zmiane do baganzika nie wlozysz, wozka rowniez, baganzika na dach tez nie zamocujesz.
    Dbrze to widac w blizniaczym Spiderze, tam nawet nie udawali ze sa miejsca z tylu, po porstu ich nie zrobili
    Brera to wspaniale auto, ale dla powiekszajacej sie rodziny wg mnie spoko, tyle ze jako drugi samochod.
    Zreszta najlepiej jak sam wyrobisz sobie zdanie po przejazdce.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 24-09-2012 o 11:01

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Delejal.. nie zebym Ci odradzal, bo Brera to najpiekniejsdze coupe jakie powstalo wg mnie, Ty widze juz zdecydowany.
    Jednak po opinii pafki mozna winoskowac ze to wlasciwie jak auto rodzinne...
    Z moich obserwacji powiedzialbym tak ze z tylu miejsca nie ma, polozysz tam torbe wzdluz na siedzeniach i tyle. To jest auto dla dwoch osob i wg mnie pisanie ze fotelik czy cos sie zmiesci ok jak upchniesz to cos tam zmiescisz, ale komfortu nie bedzie zadnego, trzeba miec tego swiadomosc, nie mowiac o dluzszej trasie. Kol na zmiane do baganzika nie wlozysz, wozka rowniez, baganzika na dach tez nie zamocujesz.
    Dbrze to widac w blizniaczym Spiderze, tam nawet nie udawali ze sa miejsca z tylu, po porstu ich nie zrobili
    Brera to wspaniale auto, ale dla powiekszajacej sie rodziny wg mnie spoko, tyle ze jako drugi samochod.
    Zreszta najlepiej jak sam wyrobisz sobie zdanie po przejazdce.
    Dobrze mówi, dać Mu wódki. Miałem okazję siedzieć w Brerze i kanapa z tyłu to pomyłka. Nawet nie mogłem tam wejść a co dopiero siedzieć w trasie, a jakimś gigantem nie jestem... Jak kolega z przodu ustawił fotel pod siebie (ok 185 cm wzrostu) to musiałem siedzieć bokiem :/

delejal'holik
    Gość

Domyślnie

dzięki, w kwestii miejsca dla 3 osób już mam obraz, czy możemy się coś więcej dowiedzieć w sprawie tych trzech, konkretnych samochodów

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-n...C26011959.html
    co do ww ogloszenia podejrzany przebieg 100 tys nastukane w 6 letnim aucie - dieslu sprowadzonym z zagranicy? cud ?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C24734973.html
    drugi samochod podobnie 117k ? padniety wtrysk to pikus ale pytanie co jeszcze w sytuacji gdy przebieg jest duzo wyzszy

Popros o numer VINm skad sprowadzane oraz oryginalne numery rejestracyjne wtedy moze chlopaki opwiedza Ci cos wiecej o tych autach i czy warto jechac je ogladac.
    Disel to spoko silnik jak ktos o niego dbal i serwisowal regularnie i zrobil eksploatacje. Trzeba pamietac ze same koszty eksploatacyjne na wejsciu jak zle trafisz moga zabolec (przykladowy koszt czesci pompa wspomagania ponad tysiak, maglownica 2,5 tys regenerowana 750, dwumasa i sprzeglo 4 tys, EGry, Dpfy, kolektory 3 tys i nawet nie zorientujesz sie jak stuknie 10 tys...)
    Dla mnie cena ww sa podejrzanie niskie, ale nie znam sie, moze Brery tak stanialy....
    Jesli po VIN i nr rejestracji oryginalnej (mozna po nim sprawdzic m.in przebieg jest ok) czyli zweryfikujesz to, pozostaje sprawdzenie wypadkowosci.
    Duzo osob pisze oklepana formulke przebieg 100% gwarancja, igla bezwypadkowe, itp wiedzac ze malo kto bedzie chcial to weryfikowac, jednak ludzie wierza temu co sie pisze...
    Przebieg sprawdzisz tezp podpinajac komputer.
    Na Twoim miejscu odpuscilbym kupowanie w nieznanych komisach i raczej przegladal ogloszenia alfaholikow - moze ktos bedzie sprzedawal swoja pewna Brere.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 24-09-2012 o 12:21

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Dobrze mówi, dać Mu wódki. Miałem okazję siedzieć w Brerze i kanapa z tyłu to pomyłka. Nawet nie mogłem tam wejść a co dopiero siedzieć w trasie, a jakimś gigantem nie jestem... Jak kolega z przodu ustawił fotel pod siebie (ok 185 cm wzrostu) to musiałem siedzieć bokiem :/
    Marudzenie. Autor napisał, że cała trójka ma ~165cm. Niech jadą w trójkę się przymierzyć. Proste.
    Szewi - jakie koła, jaki wózek, jaki bagażnik na dach? Zapas jest, wózek dla 165-centymetrowego dziecka raczej się nie przyda, a o długich trasach słowa nie było, więc po co im bagażnik na dach?

...brzmienie V6 - bezcenne!

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

uderz w stół ....

jesli auto do jazdy po bulki do sklepu i na krotkie trasy to jazde na tylnej kanapie pewnie idzie przezyc
    ja po 10 min jazdy testowej sie poddalem jadac z tylu ale jestem troche wyzszy niz te 165 wiec ok niech sami przetestuja.
    Zakupy do bagaznika wejda, wiec box niepotrzebny
    A kola na zmiane - widze ze chyba tylko ja woze kola zimowe/letnie z garazu na zmiane w aucie - ok sa przechowalnie.

NIE przekonasz mnie, Brera to auto dla dwoch osob i tej wersji sie trzymam. W kazdej innej konfiguacji mimo ze teoretyczni mozliwa 2 + 1, 2 + 2 ktos bedzie czuł dyskomfort i to moze skupic jego/jej uwage bardziej niz to ze podrozuje niajpiekniejszym coupe.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 24-09-2012 o 13:05