Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Luz na tylnich kołach - kilka pytań

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    tylko z piastą (są połączone), najlepiej właśnie skf, ale upewnij się czy to na pewno ono
    Jutro dam auto na warsztat i zobaczymy co magowie mechaniki powiedzą,dziwna sprawa z tym hałasem,bo rano jak jechałem i było ciepło to nic nie słyszałem,później wracając z pracy po deszczu zaczęło mi szumiec...

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Bielsko Biała
    Auto
    Bravo 1.4 T-JET 150

Domyślnie

przyczyna luzu na tylnim kole Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG20120920_003.jpg
Wyświetleń:	85
Rozmiar:	54.1 KB
ID:	70385 swoja droga szczescie ze nie spadł przez skorodowana podkładke , i jeszcze zerwałem chyba ja bo tylko pociagłem kleczem srube mocujaca w sankach ta od geometri było zabawy co niemiara

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

U mnie faktycznie łożysko było przyczyną szumienia,zaraz zakładam piaste skf,trochę z tym zabawy ,bo eper pokazuje jeden typ części tzw.stary typ.-tańszy,a program w hurtowni z częściami pokazuje nowy typ droższy,będę miał oba ciekawa jak różnica będzie.

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

A u mnie coś stuka z tyłu w prawym kole. Wymieniłem już gumy stabilizatowa, wahacze poprzeczne, drążki reakcyjne a nawet w chwili słabości amortyzatory. Co to może pukać, to takie delikatne stuki. Na szarpakach byłem 3 razy i wszystko jest ok ale... Proszę o pomoc bo ręce opadają.

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

Cytat Napisał amd Zobacz post
    A u mnie coś stuka z tyłu w prawym kole. Wymieniłem już gumy stabilizatowa, wahacze poprzeczne, drążki reakcyjne a nawet w chwili słabości amortyzatory. Co to może pukać, to takie delikatne stuki. Na szarpakach byłem 3 razy i wszystko jest ok ale... Proszę o pomoc bo ręce opadają.
    a może tak stronę wcześniej przejrzeć?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar gechu
    Mieszka w
    konin,bełchatów
    Auto
    156 1.8ts

Domyślnie

Cytat Napisał amd Zobacz post
    a może pod koło zapasowym coś ci wpadło i sobie puka

Użytkownik Rowerzysta Avatar rustupl
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    156 2.4 '03

Domyślnie

No Kastner zmotywowałeś mnie tym do szybszego zabrania się za problem. Jutro zamawiam wahacze.

Co do stukania czegoś pod kołem zapasowym to sprawa wcale nie jest taka śmieszna - gadałem kiedyś z dość konkretnym mechanikiem u którego pojawił się gość który wydał już fortunę w innych warsztatach - problem polegał na tym że coś mu stukało na zakrętach. Pod kołem znaleźli jakaś zabawke od dziecka która szukali ponad miesiąc - i stukanie zniknęło.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    a może tak stronę wcześniej przejrzeć?
    ,
    Cytat Napisał gechu Zobacz post
    a może pod koło zapasowym coś ci wpadło i sobie puka
    Tuleje wahacza wzdłużego sprawdzałem w pierwszej kolejności luzów nie wykazują, w bagażniku mam lpg w kole ale pukało też wcześniej, te stuki, puki mają większą częstotliwość niż gdyby coś podskakiwało w bagażniku. Mam jednego podejrzanego tą tuleje gumową co trzyma amortyzator u góry ale ona wygląda na dobrą nie ma na niej żadnych luzów. Te stuki mają częstotliwośc pracy amortyzatora ale tylko na sporych dziurach. Jeszcze jedno moja alfa ma czerwone sprężyny, było tak od kiedy ją kupiłem, tylne mają gęstsze zwoje niż te które oglądam na allegro, przecież przez same sprężyny nie może pukać, samochód stoi normalnie (wysoko).
    Ostatnio edytowane przez amd ; 21-09-2012 o 09:57

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Bielsko Biała
    Auto
    Bravo 1.4 T-JET 150

Domyślnie

Cytat Napisał rustupl Zobacz post
    Co do stukania czegoś pod kołem zapasowym to sprawa wcale nie jest taka śmieszna - gadałem kiedyś z dość konkretnym mechanikiem u którego pojawił się gość który wydał już fortunę w innych warsztatach - problem polegał na tym że coś mu stukało na zakrętach. Pod kołem znaleźli jakaś zabawke od dziecka która szukali ponad miesiąc - i stukanie zniknęło
    są chochliki ja poprzednie autko sprzedałem ze świerszczem do dzis niewiem co brzeczało tylko jadac pod gorke po łuku he he

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Kastner Zobacz post
    są chochliki ja poprzednie autko sprzedałem ze świerszczem do dzis niewiem co brzeczało tylko jadac pod gorke po łuku he he
    Ja już mam dosyć tego mojego chochlika, czas go wyplenić. Czy to możliwe aby to pukało u góry na mocowaniu amortyzatora (tył)(na poduszce)?