można na necie znalezc dayco za 380??? musze popatrzeć bo nie widziałem
można na necie znalezc dayco za 380??? musze popatrzeć bo nie widziałem
Sprawdź autosklep24, od ceny masz 10% rabatu dla alfaholików.
a jak się upomnieć o ten rabat??![]()
Jakie masz objway,ze chcesz wymienic koło pasowe dwumasowe?
Mowa jest o innym kole![]()
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Racja sorki, zawsze sądziłem że dwumase w aucie można nazwać tylko koło zamachowe.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
wiesz mam historie zwiazana ze stukaniem i popiskiwaniem paska. na początku za to stukanie i piszczenie obwiniałem dwie rolki naminająca i prowadząca przy klimie i stary pasek. kupiłem pasek gates i rolki ina więc były nowe i nadal napiernicza... następnie przebadałem i okazało się że sprężarka klimy wcale nie chodzi i ma luzy wiec sie wnerwilem i kupilem pasek gatesa do wersji bez klimy bo klime chce dac do zrobienia niedlugo a samochodem jezdzic trzebaa na szybko itak tego nie zrobie bo poprzedni właściciel uszkodził chłodnicę od klimy... kiedy założyłem krotszy pasek to okazało się że to nadal nie zniklo. teraz powiem o moich obserwacjach: chałas dobiega perfidnire od strony paska i stuka po odpaleniu na wolnych obrotach przez jakieś 10-15 minut. w momencie kiedy zawsze ściągałem i zakładałem jakikolwiek pasek to stukanie znikało na 1 max 2 dni(raczej jeden, w sęsie po przelozeniu bylo dobrze a następnego dnia NIESPODZIANKAAAAA;D od rana) w momencie kiedy pominąłem klime to przestało chociaż popiskiwać(mogłem za słabo to cholerstwo napiąć). kiedy stuka i dodaje gazu to cichnie a jak jest ciepły silnik to już nic nie stuka a przynajmniej moje ucho tego nie wychwytuje... winne mogą być dwie rzeczy : koło pasowe lub napinacz (koło pasowe było na początku bardzo zardzewiałe i zabrudzone więc raczej stare a napinacz jest brudny ale łożysko w nim nie ma żadnego luzu pisku i nic wcale się nie zacina, jak nim obracam to kreci sie jak nówka...) więc najpierw chciałem wymienić to co może być najprawdopodobniej uszkodzone czyli koło pasowe
. jakie jest wasze zdanie?
![]()
Akurat rolka nie musi być problemem w przypadku napinacza. Jeżeli do założenia paska nie musisz napiąć napinacza kluczem 32 to ja bym powiedział, że padł. Co do koła pasowego, to poruszaj nim do/od siebie chwytając po dwóch stronach jak pasek będzie zdjęty, jak będzie luz to do wymiany. To samo jak guma jest popękana.
ok to jak będę się za to zabierał to zastosuje się do Twoich zaleceń, dzięki![]()