Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Mechanizm podnoszenia szyby - pomocy!!!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

No niby masz rację ale jeśli zatrzask tylko jest do wymiany to kupi nowy i ma pewną sprawę za 18 pln a kupi cały mechanizm a zatrzask używany może mu polecieć za dwa dni i znowu jest w czarnej d.... a tak się składa że to właśnie ten plastikowy bajer ponosi główną winę za uszkodzenia tych mechanizmów, bo to on pęka i wtedy linka pitoli się na ślimaku i następuje blokada tego całego ustrojstwa.

( tak trochę nie po polsku ale chciałem wytłumaczyć to jak najprościej)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Osiek
    Auto
    AR147 1.9 JTD

Domyślnie

Witam.Podepnę się pod temat.U mnie w dzwiach przednich umarł silniczek,szyba jest u góry,kupiłem nowy.Mam taki problem,że rozebrałem tapicerkę i nie mam pojęcia jak wymienić ten mechanizm do opuszczania szyb tak,żeby jeszcze czegoś bardziej nie popsuć.Czy mógły ktoś napisać w jaki sposób to zrobić w garażu czy mam oddac auto do mechanika.Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie.

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto

Domyślnie

Tak wirtualnie to ciężko raczej wytłumaczyć ale z tego co pamiętam to chyba ze trzy śruby trzymają cały mechanizm i normalnie da się go wyjąć bez większych problemów także myślę że nie masz się czego bać.

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Poszukaj w dziale zrób to sam coś tam było na ten temat. Ewentualnie wklej foto.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Osiek
    Auto
    AR147 1.9 JTD

Domyślnie

Witam.Gdzie mogę kupić ten plastik który rusza się na prowadnicy i jest wciśnięty w szybę bo mi się urwał.Jak ten element się dokładnie nazywa.Proszę o odpowiedź.Z góry wielkie dzięki.

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

eh było wertowane kilka razy. Pasuje od jakiegoś fiata. dokładnie nie wiem jaki. W alfie ta część nie jest sprzedawana. Poszukaj przez szukajkę słowo szyby, szyba

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto

Domyślnie

LANCIA LYBRA WODZIK SZYBY 18 PLN W SERWISIE.

Występuje prawy i lewy.

- - - Updated - - -

W każdym serwisie fiata ale to chyba oczywiste, czas oczekiwania zazwyczaj jeden dzień.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Alfica Zobacz post
    Popsuł się mechanizm podnoszenia szyby i trzeba go wymienić słowa mechanika. A że chciał za tą przyjemność 500zł swierdziłam, że nie dam się naciągać kupię używkę na allegro i ktoś mi go wymieni tylko, że ja nie bardzo wiem co kupić a nie chce kupic czegos co potem bede odsyłac... itd. itp.
    500 zł to kosztuje nówka :/
    Wrzuć kolezanko odpowiedni temat o zakupie do działu Bazar. Ja w ten sposób znalazłem świetnie działający panel do GT za 100 zł od forumowicza.
    Sama wymiana jest prosta, więc ktoś na pewno Ci pomoże.
    A mechanik mówił coś o tym, co dokładnie nie gra z tym panelem? Tam jest taka biała taśma z wiązką przewodów. Czasami któryś z nich może być delikatnie przerwany na lutowaniu. Wystarczy zanieść panel do dobrego elektryka, on polutuje, ewentualnie wymieni taśmy. Ale musi być naprawdę niezły. Czasami pomaga, ale tak jak mówię tylko w przypadku, gdy łączenia są zrywane

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    ar 155

Domyślnie

Forumowicze,

Odkopuje temat, muszę wymienić właśnie ten element, ktoś może jest chętny na sprzedaż i ma sprawny mechanizmy? nowy na allegro do gt 575 zł używka około 250 - ale czy nie będzie po chwili z nią tego samego problemu?!?

Teraz powiem najlepsze zadzwoniłem do ASO - przy zdaniu starego mechanizmu 1100 zł a jeśli nie to 1400 no ładnie...

Poszukuję również Panelu od otwierania szyb oraz sterowania lusterkami - STRONA KIEROWCY

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Cytat Napisał skitFb Zobacz post
    Forumowicze,

Odkopuje temat, muszę wymienić właśnie ten element, ktoś może jest chętny na sprzedaż i ma sprawny mechanizmy? nowy na allegro do gt 575 zł używka około 250 - ale czy nie będzie po chwili z nią tego samego problemu?!?

Teraz powiem najlepsze zadzwoniłem do ASO - przy zdaniu starego mechanizmu 1100 zł a jeśli nie to 1400 no ładnie...

Poszukuję również Panelu od otwierania szyb oraz sterowania lusterkami - STRONA KIEROWCY
    Dzisiaj zamawiałem na e-autoparts - 190zł z przesyłką, trochę się pośpieszyłem bo czytam tu że mozna wymienić sam wózek/ślizg (pasuje od Lanci Lybry)
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6