Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Co myślicie o tym samochodzie, 156?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Alexandrex
    Mieszka w
    z kujawskich równin..nad szeroką rzeką
    Auto
    AR 156 I 2.0 Ts 150 KM selespeed 2000r.

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Dlaczego wałek, po tak zrobionych zdjęciac nie wiem jak można stwierdzić że malowana i podłoga słaba?. fakt fotel wgnieciony więc pewnie licznik cofnięty jak w KAZDYM!!!. Trzeba z bliska wszystko obczaić , a nie psy wieszać
    sprawdź..najwyżej będziesz miał satysfakcję,że się myliłem ;-)
    wyraźnie widać inny odcień tylnych drzwi..z drugiej strony szczelina jak colorado....i przebieg jak na tyle lat, ma mniejszy niż mój piesek ;-)

moje auto ma oryginalny przebieg ;-)

majkkel
    Gość

Domyślnie

Cena troche zaskakująco niska być może tym sprzedawca chce zrekompensować jakieś niedogodności w aucie ( coś do roboty), po zdjęciu to nie ma co oceniać, najlepiej zadzwoń powiedz gościowi że nie będzieśz pół polski jechał aby na miejscu sie okazało że Alfa ma pełno usterek o których " zapomniał" napisać , niech ci szczerze powie co trzeba tam zrobić, umów się zabierz kogoś kto również ogarnia temat Alfy i jedzcie na oględziny posprawdzać szyby reflektory, szczeliny , hamulce, amortyzatory to na stacji diagnostycznej takie badanie góra 30zł, rzucić okiem na silnik co do wycieków, na słuch itd itp cała masa sprawdzania i kontrolowania w sumie

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał Alexandrex Zobacz post
    moje auto ma oryginalny przebieg ;-)
    Po czym tak sądzisz
    Malowane drzwi nie dyskwalifikują jeszcze samochodu.jeżeli sa faktycznie malowane bo ja tego nie stwierdzę po zdjęciu. My już tak mamy ,że musi być ...ujowe, bo nie moje . samochód za 5500 nie może być idealny musi mieć wady
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 28-09-2012 o 20:09

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Po czym tak sądzisz
    Malowane drzwi nie dyskwalifikują jeszcze samochodu.jeżeli sa faktycznie malowane bo ja tego nie stwierdzę po zdjęciu. My już tak mamy ,że musi być ...ujowe, bo nie moje . samochód za 5500 nie może być idealny musi mieć wady
    ...
    po znajomości z poprzednim właścicielem,stercie faktur i historii choroby w AS Mazowsze...;-)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 156 1.8 t.s 144km & Alfa 159 1.8MPI 140km

Domyślnie

Właściciel auta nie za bardzo sie rozpisał, same zalety, czyli mamy następny ideał

Ze zdjęć to:

na przednim zderzaku odpryski lakieru (źle pomalowany?)
    drzwi malowane (inny odcień)
    próg bierze już rdza z przodu? lub przetarty
    od nowości w pl (do sprawdzenia podwozie obowiązkowo)

zresztą całe auto do gruntownego sprawdzenia.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Znowu sfora "znawców". Nie kupuj. Złom, bo za tani. A w ogóle to nie ma możliwości, żeby KTOKOLWIEK sprzedawał samochód uczciwie. Przecież jak ktoś już kupi 156 to ma ją do śmierci, chyba, że jest złożona z 3 i przeleżała kwartał na dnie jeziora.

Jedź obejrzyj samochód. Nawet jak jest coś malowane to nie zrażaj się tym, bo 90% aut starszych niż 5 lat ma jakieś elementy malowane. Nie wiem skąd to upodobanie do fabrycznego lakieru. A przebieg... Pewnie cofnięty ze 3 razy, ale co Cię to w tej sytuacji obchodzi? Za te pieniądze się szuka przyzwoitego auta a nie nóweczki od babci, co to tylko do kościoła...

A - no i ciekawe, że tutaj na forum same perełki wszyscy mają skoro wszystkie do sprzedaży to "wałki". Skąd je bierzecie?
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

A - no i ciekawe, że tutaj na forum same perełki wszyscy mają skoro wszystkie do sprzedaży to "wałki". Skąd je bierzecie?

To jest proste naprawde, znajomy ma do sprzedania alfe 156 czarną 2000r ale rdza zrezra progi i podłoge + do wymiany kilka wachaczy i łączników (krajówka) co dalej wyjdzie tego nikt nie wie (pewnie jeszcze sporo), za 5 tyś no i co z tego jak drugie 5 tyś albo wiecej bedzie trzeba dołożyć żeby doprowadzić to auto do normalnego stanu! ostatnio nawet chce opuscić cene do 4,5 tyś bo wie o co biega.

moja alfa również 2000r srebrna, sprowadzona z włoch rok temu, ani grama rdzy, pół auta wymienione na nowe częsci, w tym rozrząd, sprzęgło, wysprzęglik, wariator, świece, chłodnica, wymienione wszystkie płyny jakie tylko są w aucie, klocki, wachacze, łączniki, gumy itp (lista jest długa) po prostu stan bdb jeździ się jak nowym autem i nie sprzedam poniżej 10-9tyś minimum.

oczywiście można kupić za 6tyś i to z gazem, ale trzeba być przygotowany na dołozenie następnych 6 tyś albo lepiej, taka jest prawda, chyba że sprzedający jest świętym mikołajem, albo lubicie jeździć złomami i dokładać non stop.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Cytat Napisał Alfa156bb Zobacz post

To jest proste naprawde, znajomy ma do sprzedania alfe 156 czarną 2000r ale rdza zrezra progi i podłoge + do wymiany kilka wachaczy i łączników (krajówka) co dalej wyjdzie tego nikt nie wie (pewnie jeszcze sporo), za 5 tyś no i co z tego jak drugie 5 tyś albo wiecej bedzie trzeba dołożyć żeby doprowadzić to auto do normalnego stanu! ostatnio nawet chce opuscić cene do 4,5 tyś bo wie o co biega.

moja alfa również 2000r srebrna, sprowadzona z włoch rok temu, ani grama rdzy, pół auta wymienione na nowe częsci, w tym rozrząd, sprzęgło, wysprzęglik, wariator, świece, chłodnica, wymienione wszystkie płyny jakie tylko są w aucie, klocki, wachacze, łączniki, gumy itp (lista jest długa) po prostu stan bdb jeździ się jak nowym autem i nie sprzedam poniżej 10-9tyś minimum.

oczywiście można kupić za 6tyś i to z gazem, ale trzeba być przygotowany na dołozenie następnych 6 tyś albo lepiej, taka jest prawda, chyba że sprzedający jest świętym mikołajem, albo lubicie jeździć złomami i dokładać non stop.

Zazdroszczę szczęścia.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

wałek jak nic...a po postach widzę,że koleś trafi jelenia...przykre...i znowu będzie; jakie to awaryjne auta...!!

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

wałek jak nic...a po postach widzę,że koleś trafi jelenia...przykre...i znowu będzie; jakie to awaryjne auta...!!

Otóż to, ale kolega premek ma swoje zdanie

kto kupił alfe za 7 tyś wie ile trzeba dołozyć, jest o tym kilkadziesiąt tematów na tym forum i rożne kwoty czasami nawet ponad 10tyś, wystarczy poczytać, pisze to również ze swojego doświadczenia.

Zazdroszczę szczęścia.

Dlaczego szczęscia? mogłem trafić lepiej, a tak trzeba było troche dołożyć, no ale co sie spodziewać w aucie za niecałe 7tyś, kupić alfe nawet za 4tys nie jest problemem ale jak przeliczysz wszystko co trzeba w niej wymienić to może sie okazać że lepiej jak byś kupił "igłe" za 10tyś.