ja to szczerze mowiac olalem :p przestalo i zapomnialem o tym![]()
ja to szczerze mowiac olalem :p przestalo i zapomnialem o tym![]()
napinacz za słaba sprężyna
Napinacz w tym silniku jest automatyczny, a dźwięk pochodzi ze zużytego koła pasowego. Miałem to samo, pomogła wymiana na oryginalne Dayco.
- - - Updated - - -
Spróbuj jeszcze ruszyć z 1 na samym sprzęgle i zobacz czy nie słychać metalicznego dźwięku połączonego z telepaniem się z prawej strony.
jak ruszam to nie ma zadnego metalicznego dzwieku , tylko na wolnych obrotach : D a dzwiek cichnie po przejechaniu paru km i nie zawsze wogole to sie dzieje , raz brzeczy raz nie , znow mam malo kasy wiec nie robie nic narazie , ale jak sie zabiore za termostat i inne pierdoly to powiem mechanikowi zeby zobaczyl co to moze byc : D od razu napisze![]()
Ja też miałem takie dzwonienie jak Ty piszesz, dodatkowo jak ruszałem bez gazu było takie metaliczne walenie z prawej strony. Zaryzykowałem i wymieniłem koło i.. pomogło. Moje koło było chyba od nowości więc swoje już przejechało ;-)
U mnie takie dźwięki powodowało zużyte sprzęgiełko alternatora. Było to słychać tylko na zimnym silniku i na wolnych obrotach.
Ja od kilku dni tez slysze dziwny dzwiek ale tylko na wolnych obrotach,slychac ten dzwiek takze w kabinie,jest glosniej,tak jakby cos wpadalo w wibracje,silnik pracuje glosniej,wystarczy lekko dodac gazu i wszystko wraca do normy,nie wazne czy silnik jest zimny czy cieply.Jutro zobacze dokladniej z ktorej strony dochodzi ten dzwiek ale wydaje mi sie jakby slychac go bylo od strony pasazera.
Wysłane z mojego Nexus 4