OK Dziekuje , teraz zauwazylem ze temat nizej jest dyskusja na temat opon zimowych i pisza ze kupuja 195/65 wczesniej nei zauwazylem sorry za temat i dziekuje za odpowiedz![]()
OK Dziekuje , teraz zauwazylem ze temat nizej jest dyskusja na temat opon zimowych i pisza ze kupuja 195/65 wczesniej nei zauwazylem sorry za temat i dziekuje za odpowiedz![]()
koledzy a ja mam pytanie z innej strony. czy szpilku z alu 17 beda pasowac do 15 stalowych??
Ja mam u siebie 205/60/R15 nic nie trze, nie obdziera czy cokolwiek innego złego. moja Baśka to 156 SW 2001 też na alusach (identycznych jak te co podałeś w linku).
- - - Updated - - -
13
A jak już jesteśmy w temacie ogumienia to czy na tę konkretną felgę (tę z podanego linka) wcisnę jakieś szersze lacie, 215 czy więcej podeszłoby może, wie ktoś coś na ten temat?
to kolego powiedz czy te szpilki bedo pasowac?? http://moto.allegro.pl/sruby-do-kol-...677820731.html
Pytanie co Ci da założenie takiej opony na felgę o tej szerokości i średnicy...? Efekt będzie co najmniej marny. Poza lepszym wyglądem od tyłu same minusy. Opona będzie się bardziej uginać podczas skręcania, jest cięższa więc auto straci na dynamice i spali trochę więcej, szum też większy itd, itp. 215 jest optymalna do felgi o szerokości około 7 cali calowej i na pewno nie seryjnej 15'.