Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Amortyzatory - przód

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 116 PS Distinctive

Domyślnie

Panowie, mam do kupiejnia na allegro komplet na przód firmy bilstein B4 za 499(+ 2 osłony + 2 odboje). Dosyć tanio, ale czy nie podejrzanie tanio...?? Np. Sachs sztuka na allegro to koszt około 350 zł sztuka...nie wiem o co chodzi...o tyle lepsze są sachsy od bilsteina czy o co chodzi?? Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Uważajcie na Magneti marelli firma włoska a produkuje części w Brazyli i Chinach.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 116 PS Distinctive

Domyślnie

Panowie, mam do kupiejnia na allegro komplet na przód firmy bilstein B4 za 499(+ 2 osłony + 2 odboje). Dosyć tanio, ale czy nie podejrzanie tanio...?? Np. Sachs sztuka na allegro to koszt około 350 zł sztuka...nie wiem o co chodzi...o tyle lepsze są sachsy od bilsteina czy o co chodzi?? Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Sachs zawsze trzymał cenę,cenią się bo są dostawcą do niektórych marek na pierwszy montaż,zresztą bilstein również robi np.do VW.

mateo254
    Gość

Domyślnie

Ja jestem kilka dni po założeniu Magneti marelli ze sklepu unto.pl Fabrycznie podobno były montowane tej samej firmy. Przed zakupem popytałem się o opinie w pobliskim zaprzyjaźnionym sklepie. Sprzedawca powiedział że nie ma amorów z tej firmy do 147 ale generalnie jest to dobra firma. Byłem zmuszony do wymiany bo przeglądzie miałem kiepski wynik ale myślę że przyczyną mogły być zużyte wahacze. Założone wcześniej miałem chyba jeszcze oryginały i mechanik powiedział że dziwi się że je wymieniam bo wg niego są jeszcze w nie najgorszym stanie. Nie ciekły, suchutkie i dobrze trzymają (spory opór). Po wymianie zawieszenia i amortyzatorów rewelacja no ale pokonałem raptem kilkadziesiąt kilometrów na razie.