Najprościej podjechać do jakiegoś zakładu montującego LPG, jak wynika z powyższych odpowiedzi przyczyn problemu może być wiele. Serwis mając auto na miejscu najszybciej zdiagnozuje co go boli.
Najprościej podjechać do jakiegoś zakładu montującego LPG, jak wynika z powyższych odpowiedzi przyczyn problemu może być wiele. Serwis mając auto na miejscu najszybciej zdiagnozuje co go boli.
podjedź do gazoli nie ważnej jakichbyle mieli kompa
i niech ustawią temp przełączania na 30 stopni z tym że nie duś mu mocno w pedał na niedogrzanym silniku![]()
cała filozofia
ewentualnie jak masz reduktor gdzieś na wierzchu i trochę czasu to możesz go ocieplić czym na zimę wbrew pozoru oddaje on dużo ciepła a tak szybciej będzie się nagrzewał
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
ażeby zaraz nie było milion pretensji że racji nie mam itdjak jedziesz to autko normalnie łapie temp. tzn po ilu km masz te 90 na zegarach ??
dla pewności jak chcesz sprawdzić termostat odpal auto i obserwuj czy chłodnica nie nagrzewa się razem z silnikiem powinno być tak że jak na zegarach będzie około 90 to powinna się ciepła od góry robić![]()
Kolejna alfa kolejne problemy
Wygladą to tak ... wolno się nie nagrzewa tj gdy widzę 70 stopni dalej ssie benzynę ,zaznaczę że mam dosyć starą instalację gazową, a auto nie dawno kupione , udam się w najbliższym czasie do gazoli i powiem co i jak , tylko że teraz mam inny problem brak jej kopa ;/
Na ta instalacja nadaje się tylko do przeglądu przez kogoś kto się zna! Forum tutaj raczej może okazać się bezskuteczne. Tym bardziej że dajesz niewiele informacji o samej instalacji.
W kwestii samego przełączania na gaz, miałem podobny problem. Mechanik wymienił czujnik i tanim kosztem niedogodność została naprawiona.
zwarcie czujnika powoduje oszukanie komputera i powinno od razu przełączać. można go tak wyeliminować z kregu podejrzanych.