Świetne![]()
Świetne![]()
Wprowadził bo taka była jedyna słuszna kolej rzeczy.
Myślisz, że gdyby Alfa była samodzielnym producentem stosowała by silniki 8V?!
Myślę, że Alfa zastosowała by 16v. Tylko, że jakoś stopów metali użytych do 16v jest przerażająca. Samodzielna Alfa nie pozwoliła by na takie coś.
Bijcie się.
Zymelka co tam ci nie odpowiadało w bmce, że tak narzekasz?
Pytam z czystej ciekawości.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Na jakie dwa typy dzielą się silniki diesla z turbiną?
1. Na stawiające śmierdzącą zasłonę dymną
2. Na wymagające wymiany podzespołów typu dwumas, turbo, wtryski, dpfy, sparafinowane filtry ropy itd.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Jak dbasz tak masz. Turbiny i dwumasy istnieją również w silnikach benzynowych. Pokaż mi samochód który nie ma wtrysków oO. Równie dobrze mogą paść w benzynowym TSie. DPFy posiadają dopiero 159-tki, Mito i Julki. Dla przykładu - w turbinę wyposażony jest np. silnik 2.0 V6 TB, a dwumas mają 166-tki 3.0V6. Śmierdzącej zasłony dymnej nie zostawiasz, jeśli w ogóle dbasz o silnik.
Tak w ogóle nie wiem czy to tylko moje złudzenie, ale gdziekolwiek widzę temat w którym ktoś chce kupić JTD, ktoś musi napisać jakie to JTD jest złe i śmierdzi, a benzyna świetna.
Musisz przywyknąc, bo ten jegomosc ma odgórne przyzwolenie wprowadzania zamętu na forum... Nie ma sensu czytac jego durnych postów, bo albo gani diesle, albo chwali w niebogłosa swego strucla, a częsci do niego szuka za darmo na forum, aby mu ktoś łaskawie jeszcze wysłał
Sorry za OT.
Przyznaje sie, złamałem regulamin, oddaje sie do dyspozycji moderatorów, bo zgodnie z punktem regulaminu nr. 5, który mówi: Jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia w temacie to nie pisz. Chcesz pogadać? Na głównej stronie jest shoutbox.
Ostrzeżenie: 2 pkt
Informuje równiez, iż od tej pory będe raportował, każdy post nie na temat, bo jest tego zdecydowanie za dużo i to od użytkowników będących już pare lat na forum j ww. "ktoś", a nie nowych...
Ostatnio edytowane przez majster ; 04-11-2012 o 11:20
Kolego 2.4 JTD to totalna kupa złomu. Psuje się wszystko od samego dołu czyli panewki baaa nawet niżej bo miski olejowe pękają, jakieś korby je dziurawią czy coś. Zacierają się wały, w oczach znikają pierścienie na tłokach, głowice lecą w mak, psuje się w tym wszystko i do tego palą 15l na setkę. Wybór masz tylko jeden słuszny bierz TS, lejesz benzyne i smigasz.